Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Augsburgs höst: plus och minus

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Augsburg har efter några säsonger i Bundesliga på allvar etablerat sig. Trots tapp på viktiga spelare så har Markus Weinzierl återigen lyckats förra laget till en respektabel placering (7:a) under hösten och Europaplatserna är inte långt borta

Höstens tre plus

Ingen avsaknad André Hahn

Yttermittfältaren André Hahn kom, såg och segrade i Augsburg och valde att ta steget till Borussia Mönchengladbach i somras. En av fjolårets största överraskningar i Bundesliga var Hahn och tappet kändes tungt, stort och nästan oersättbart för Augsburg. Men under hösten har det visat sig att hans inte alls saknas i den proportion som många hade trott när han lämnade. Flera spelare har klivit fram och tagit ansvar vilket har bidragit till att avsaknaden av Hahn varit nästan obefintlig.

Annons

Halil Altintop

Den ”okände” Altintop kom tillbaka till Bundesliga förra säsongen och han satte direkt ett rejält avtryck i ligan. Värvningen var fantastisk och man får ge all beröm till den sportsliga ledningen som tog beslutet att värva Altintop. Formtoppen har fortsatt under hösten och Altintop är fortsatt hjärtat i laget. För mig råder det inga tvivel om att Augsburg skulle vara ett klart sämre lag utan Altintop.

Målvakterna

Förstemålvakten Marwin Hitz inledde hösten starkt och det är inte förvånande att han har nått det schweiziska landslaget – visserligen som tredjemålvakt – men ändå. När han skadade sig klev rutinerade Alexander Manninger in och även om Manninger inte är en fantastisk målvakt så är han en stabil målvakt som gjort bra i från sig när han fått chansen. Målvaktsuppsättningen i Augsburg är bra, riktigt bra.

Annons

Höstens tre minus

Målskyttarna

I Augsburg finns det fyra uttalade anfallare: Sascha Mölders, Nikola Djurdjic, Tim Matavz och Raul Bobadilla. Den sistnämnda har stått för fyra mål, Matavz har gjort två, Djurdjic har gjort ett medan Mölders har gått mållös under hösten. Den statistiken är inte optimal för ett lag som vill konkurrera om platserna ut till Europa och det behövs fler som sätter bollarna i nät.

Nyförvärven

Augsburg tappade ett antal viktiga spelare inför säsongen men valde också att värva in en hel del. Vissa har klarat sig bra (Baba Rahman, Esswein och Feulner) men det finns också ett antal som inte har imponerat (Matavz, Djurdjic, Caiuby). Steget från 2. Bundesliga till Bundesliga är större än vad man kan tro, men jag hade förväntat mig mer av nyförvärven. För mig är det egentligen bara Baba Rahman som har imponerat och tagit klivet till att vara en Bundesligaspelare och jag hade förväntat mig mer.

Annons

Bortastatistiken

Förra säsongen slutade Augsburg på sjätte plats i tabellen för bortamatcher. I år ligger Augsburg just nu elfte plats och har bara vunnit tre av nio matcher (sex förluster). Den siffran behöver Augsburg bättre på för att hålla sig kvar i toppen och även för att kunna knipa en Europaplats.

Om jag fick ge Augsburg en julklapp skulle det vara…

…en klassisk Augsburg-vår

Under sina tre Bundesligasäsonger har Augsburg varit klart starkare under våren än hösten. Det lägsta antalet poäng som Augsburg samlat under våren är 23 och en sådan vår även den här säsongen skulle kunna räcka till en Europaplats!

Publicerad 2015-01-26 17:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto