Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Schalkes värdiga uttåg bådar gott för framtiden

Twitter: @atnilsson

Trots seger med 4-3 mot Real Madrid på Santiago Bernabeu är Schalke utslagna ur Champions League. Gårdagens seger var dock inte bara ett avsked från Champions League, utan även en signal om att framtiden ligger i de fina rummen för tyskarna.

På förhand hade ingen givit Schalke några som helst chanser att kunna utmana ett för stunden formsvagt Real Madrid. Schalke hade själva inte haft en strålande väg in till det andra mötet i åttondelsfinalen och många ifrågasatte huruvida den defensivt lagde tränaren Roberto Di Matteo skulle kunna få sitt lag att spela offensiv fotboll.

Kvällen i Madrid sköts mellan hopp och förtvivlan för de medföljande Schalkesupportrarna. Efter en stark inledning såg det ut som om Schalke kunde rubba giganterna från Madrid, i början av den andra halvleken såg det ut som om Schalke var redo för att sätta sig på planet tillbaka Gelsenkirchen omedelbart efter slutsignalen.

Gång på gång slog dock en känsla av lagmoral in i Schalke som gjorde att de höll sig kvar i matchen. Trots underläge 2-3 mot Real Madrid på Santiago Bernabeu i Madrid så vek Schalke inte ner sig. Istället försökte de hitta nya vägar och nya möjligheter att ta sig förbi Madridförsvaret och skapa en gnutta chans i matchen. Gång på gång lyckades det, om än med lite tur för Schalkes del.

Att siffrorna till slut skrevs till 4-3 i Schalkes favör var rättvist. I slutändan var det tyskarna som hade stått för en heroisk insats och med lite tur hade Roberto Di Matteos lag faktiskt kunnat besegra Real Madrid med de två målen som behövdes för Schalkes del för att gå vidare till kvartsfinal. Nu blev det inte så men Schalke föll med äran i behåll samtidigt som Real Madrid kliver vidare till kvartsfinal med en olustig känsla i laget.

Det var ett Schalke med fyra egna talanger från start (Wellenreuther, Höwedes, Matip, Meyer) och en femte tidigt inhoppande (Sané) som utmanade en av storfavoriterna från Madrid under 90 minuter. Plantskolan Schalke visade varför många av spelarna som har gått igenom deras system idag har nått hela vägen till toppen och varför klubben fortsatt har högt anseende när det kommer till talangutveckling.

Max Meyers insats på det centrala mittfältet var briljant. För er som inte följer tysk fotboll i allmänhet eller Schalke i synnerhet kan jag berätta att Meyer har varit en av de spelare som har hamnat under isen sedan Di Matteos intåg. När Kevin-Prince Boateng inte har imponerat på sistone har Meyer fått chansen och som han har tagit den.

Efter två mål i helgens Bundesliga kom Meyer sprudlande av självförtroende till Madrid och visade varför han ska spela från start. Till skillnad från Boateng lyckas Meyer dra upp tempot i Schalkes anfallsspel och få igång rörelse. Det Meyer saknar i erfarenhet och kyla kompenserar han i snabbhet och kreativitet och Real Madrid-mittfältet hade svårt att få stopp på den ettrige lille mittfältaren.

Det var inte bara Schalkes egna produkter som presenterade sig på bästa sätt. Hela laget var stundtals som i trans och stod då för kvalitetsfotboll. Huntelaar visade att han är en anfallare av yttersta klass och den inhoppande Leon Goretzka – ytterligare en av de större talangerna i Tyskland – var strålande i sin roll som ett defensivt ankare på mittfältet.

Det var en seger för Schalke som bådar gott inför framtiden. Det blev 90 minuter reklam för en klubb och dess struktur. Roberto Di Matteo får lite andrum och kritiken som växt sig starkare i tysk media kring hans offensiva tänk kommer att sjunka. Trots uttåget tar Schalke bara med sig positivt från gårdagskvällen och det med all rätt.

Publicerad 2015-03-11 kl 07:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons