POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bayern imponerade - även om Shakhtar var decimerat

Twitter: @atnilsson

Inför matchen mot Shakhtar var Bayern inte säkra på att det skulle bli ett klart avancemang till Champions League-kvartsfinalen. En tidig straff för Bayern och ett medföljande rött kort för Shakhtar gav Bayern dock precis den drömstart de hade hoppats på. Därefter var det inget snack om saken.

Fyra minuter tog det, sedan var matchen över. Då hade Shakhtar dragit på sig ett rött kort efter att Kucher haft ned Götze i straffområdet och Thomas Müller slagit in den efterföljande straffen. Ungefär så länge varade kampen om avancemang till kvartsfinalen.

Efter straffen hade Shakhtar ingenting att säga till om. Bayern rullade bollen fint, var trygga i sitt spel och hamnade inte i någon diffus dimma som vissa lag tenderar att göra när de spelar med en man mer på planen.

Det är just denna inneboende styrka i Guardiolas lag som gör att de kan gå hela vägen i år. Bayern agerar som en enhet och vet exakt hur de ska förhålla sig till de olika situationerna. Det finns ingen ”bekvämlighetsfas” utan det handlar hela tiden om att göra det jobbigt och påfrestande för motståndarna.

Den offensiva kvintetten i gårdagens match bestod av Ribéry, Götze, Robben, Müller och Lewandowski. Guardiola sa efter matchen att han aldrig hade vunnit en match med fem anfallare på plan. Nåväl, någon gång ska vara den första.

Robben fick visserligen kliva av tidigt som en säkerhetsåtgärd. Holländaren hade klämt en nerv i ryggen, med andra ord finns det inga större bekymmer där. Även Ribéry fick kliva av haltandes, men inte heller har klubben någon oro över att det handlar om en större skada.

Försvarsmässigt var det en habil insats även om Shakhtars anfall oroade vid några enstaka tillfällen. Rafinha har under Guardiola blivit en stabil pjäs i försvaret om än att han inte är uppe på listan över de bästa ytterbackarna i Europa. Alaba klev in som vänsterback och var precis lika stabil som alltid. Mittbacksparet Boateng och Badstuber håller hög internationell klass.

Glädjen i Holger Badstubers ögon efter hans mål gick inte att ta miste på. Den tyske mittbacken som var borta från fotbollen i över två år efter att ha drabbats av två korsbandsskador har sakta men säkert tagit sig tillbaka till fotbollsplanen och nu är han på allvar att räkna med.

Guardiola öste lovord över Badstuber efter matchen. Den vänsterfotade mittbacken är den typ av mittback som Guardiola vill ha i sitt lag. Badstuber är spelskicklig, bra med bollen och har ett öga för hur uppspelen ska gå till. Dessutom är han riktigt stark i positionsspelet och hamnar sällan på mellanhand i försvarsspelet.

I stort imponerade Bayern även om man självklart kan påpeka att motståndarna spelade med en man kort under hela 90 minuter. Det är dock inte många klubbar som skulle besegra ett decimerat Shakhtar med 7-0, för många lag skulle slå av på takten men inte Bayern. Hade jag suttit i Viasatstudion igår hade jag placerat Bayern högst upp i stapelgrafiken, utan tvivel.

Publicerad 2015-03-12 kl 10:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå