Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Schalke spänner musklerna vid en Khedira-värvning

Twitter: @atnilsson

Ryktena om att Sami Khedira är på väg tillbaka till Tyskland och Bundesliga har under de senaste månaderna varit ett hett samtalsämne i hemlandet. Bayern München och Wolfsburg har ryktats som tänkbara adresser. Nu ser det dock ut att bli Schalke, vilket vore ett ordentligt statement från Gelsenkirchenlaget.

Sedan en lång tid tillbaka har det ryktats om att Sami Khedira har haft tankar på att lämna Real Madrid för att söka nya utmaningar. Stjärnklubben har inte riktigt visat Khedira det förtroende som han själv velat ha och dessutom har mittfältaren själv uttryckt att han saknat stödet från klubbens supportrar.

Tidigt verkade det som om att England och Premier League skulle bli nästa steg för Khedira. Främst i jakten låg Arsenal enligt brittiska och tyska medier som var väldigt sugna på att knyta åt sig landslagsmittfältaren. Hans löneanspråk verkade dock som hinder för en omedelbar flytt vilket gjorde att de ryktena med tiden tappade flagnade.

Istället blev Tysklandsspåret det hetaste och redan tidigt utkristalliserade sig – åtminstone i tysk media – Bayern München och VfL Wolfsburg som de hetaste kandidaterna till att plocka in Khedira. Möjligheten att ta in en tysk landslagsman gratis var något som tilltalade många klubbar men just dessa två skulle med sina stora ambitioner skulle passa med Khediras egna.

Efter månader av ryktesspridning ser det nu däremot ut som om Schalke har dragit det längsta strået i fallet Khedira. Den tyske landslagsmittfältaren har inlett samtal med Schalke vilket klubben själva har bekräftat för tysk media. I spansk media har det skrivits att en övergång är mer eller mindre klar.

För Schalke vore det en rejäl skalp om Khedira skulle anlända till klubben. Efter år av osäkerhet och brist på resultat sett till den egna, högt uppsatta, ambitionen att vara ett av Tysklands bästa lag skulle en värvning av Khedira var ett rejält statement av Schalke. Det skulle visa på att klubben menar allvar och att det inte bara handlar om att förfina unga talanger.

Khedira kommer inte att vara billig och det är ovanligt att Schalke väljer att riskera så pass stora summor, som det lär innebära i lön, för en spelare. Det sänder dock tydliga signaler om att Schalke inte är nöjda med att vara en klubb som slåss om spelarna bakom landslagsskiktet utan om de som faktiskt redan är där.

Just sådana signaler är viktiga för en klubb som är på väg mot toppen. Redan när Roberto Di Matteo hämtades in ville klubben sända sådana signaler men sådan profilerad värvning som Khedira skulle vara ett ytterligare tecken på de stora ambitionerna.

I Tyskland är det dessutom oftast så att när tyska landslagsmän har funnits på marknaden så har de knytits upp av Bayern München. Der Rekordmeister har alltid haft som ambition att vilja ha många tyska landslagsmän i laget men den bilden har skiftat en aning sedan Guardiolas intåg i klubben. Därför blir signalen lite extra stark när Schalke knyter åt sig Khedira (oavsett om Bayern ville ha honom eller ej).

Klart är att Schalke menar allvar i sin satsning. När klubbar som Wolfsburg och Hoffenheim klättrar i tabellen, RB Leipzig jobbar på att nå hela vägen till toppen samtidigt som klassiska klubbar som Dortmund, Mönchengladbach och Leverkusen etablerar sig i toppen måste Schalke visa sina muskler. Med en värvning av Khedira så gör klubben verkligen det.

Publicerad 2015-03-14 kl 15:20

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons