POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Dortmunds väg till Europa går via DFB-Pokal

Twitter: @atnilsson

Jakten på Europaplatser är långt ifrån över för Dortmund trots ett prekärt tabelläge och att man har blivit utslagna ur Champions League.  Chansen är dock högst levande i DFB-Pokal där en seger idag skulle betyda semifinal för BVB.

Jürgen Klopp och hans Dortmund har fått glömma segern mot Bayern München fort för att ställa in fokus på kvartsfinalen i DFB-Pokal. I den tyska cupen har Dortmund fortfarande chansen att knipa en Europaplats till nästa säsong och chanserna är absolut goda för att det ska gå hela vägen för BVB i den tyska cupen.

Förlusten mot Bayern München var inte så pass moralkrossande att Dortmund kommer att gå in med neråtlutande huvuden. Däremot är det fortfarande bekymmersamt att laget har förtvivlat svårt att få till anfallsspel och göra mål. Enligt Kicker har Dortmund gjort hela 42% färre mål än vid samma tidpunkt förra säsongen, vilket är ett rejält tapp som är talande för årets Dortmund.

Ikväll kommer dock chansen för Dortmund att nå Europa League på ett ”enklare” sätt än genom ligan. För även om chansen finns i Bundesliga så är den vägen att vandra mycket snårigare än den väg som DFB-Pokal är, eller åtminstone ser ut att vara.

I ligan har Dortmund just nu sex poäng upp till Augsburg som sitter på den sista Europa League-platsen. Endast en poäng ovanför Augsburg finns lokalrivalen Schalke som har den andra Europa League-platsen just nu.

Det är självklart ingen omöjlighet för Dortmund att nå någon av dessa platserna. Dortmunds spelschema är dock långt ifrån enkelt och innehåller bland annat returerna mot Werder Bremen och Wolfsburg – två formstarka lag som jagar de absoluta topplatserna.

Dortmund kan säkerligen knapra ihop en hel del poäng på slutet. Samtidigt krävs det dock att både Augsburg och Schalke går dåligt samtidigt som konkurrenter med bättre utgångsposition som Hoffenheim, Frankfurt och Bremen (alla tre lag som Dortmund har kvar i ligan) inte tar särskilt många poäng på slutet.

Det är många tillfälligheter som ska falla på plats för att Dortmund ska knipa någon av Europa League-platserna i ligan med andra ord.

Därför kommer Dortmund att ge allt idag mot Hoffenheim hemma på Westfalenstadion. I medvetandet finns också höstens seger mot Hoffenheim (1-0). Det var en seger många trodde skulle bli startskottet på Dortmunds upphämtning i ligan men som endast visade sig vara lite av ett lik som sprattlade till liv för stunden.

Den segern var dock en av Dortmunds bästa insatser under hösten och det är den Dortmund hoppas kunna bygga vidare på. Jürgen Klopp och laget inser garanterat att detta är en fantastisk möjlighetför att knipa en Europa League-plats till nästa år. För klubbens del vore det bra att nå en europeisk turnering för att kunna locka till sig spelare till nästa säsong.

Hoffenheim är långt ifrån underlägsna och vill ha revansch från hösten. Men jag tror att Dortmund kommer att visa upp en extremt hög intensitet och jag tror att det kommer att räcka mot Hoffenheim idag. Dortmund behöver verkligen en seger och idag kommer en spelare som Marco Reus lyfta sig lite extra. Det skulle inte förvåna mig om han avgör och Dortmund kniper en semifinalplats.

Publicerad 2015-04-07 kl 14:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå