Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Omgångens lag, vecka 2

Twitter: @atnilsson

Andra omgångens lag är här!

Min önskan vore också att ni bidrar med era elvor (behövs ej motiveringar) och skriver dessa i kommentarsfältet. Dessa planerar jag att sammanställa och göra en “total” för er läsare att jämföra med min “totala” i slutet av säsongen. Mycket nöje!

Horn

Ginter-Tah-Hummels

Costa-Ekdal-Geis-Weigl-Stocker

Ginczek-Müller

Timo Horn, FC Köln (1)

Hemma mot Wolfsburg hade Köln under stora delar av matchen att få tag i bollen. Trots bristen på bollinnehav lyckades dock Köln ta ledningen och också behålla den länge. Målvakten Timo Horn fick se sig släppa in ett mål i slutändan men hade det inte varit för ett antal fina parader från den unge målvakten så hade Wolfsburg mycket väl kunnat åka hem med segern.

Matthias Ginter, Borussia Dortmund (1)

I skadade Lukasz Piszczeks frånvaro fick Matthias Ginter vikariera som högerback och på vilket sätt han gjorde det. Ginter var både trygg i defensiven och täppte till det på sin kant samtidigt som han var ett vapen i offensiven. 1-0-målet stod Ginter för själv efter att tråcklat sig igenom Ingolstadts försvar och spelade dessutom fram till Aubameyangs 4-0.

Jonathan Tah, Bayer 04 Leverkusen (1)

Roger Schmidt kämpade länge och väl för att övertyga sportchefen Rudi Völler om att klubben skulle värva Hamburgs Jonathan Tah. Efter långa förhandlingar blev den unge mittbacken klar för spel i Leverkusen och han har imponerat i inledningen. Mot Hannover var Tah en stabil pjäs i mittlåset som han bildade med debuterande André Ramalho. Tah kan mycket väl vara på väg att blomma ut till den stjärna som många har förutspått om han fortsätter i samma takt.

Mats Hummels, Borussia Dortmund (2)

För andra veckan i rad dyker Mats Hummels upp i omgångens elva. Dortmunds lagkapten ser pigg och rapp ut på ett sätt han inte har gjort på länge. Mot Ingolstadt var återigen aktiv i Dortmunds anfallsspel där han bistod med farliga passningar framåt och så när nickade in ett mål på egen hand. Hummels fortsätter att imponera och bekräftar ryktet som en av Europas bästa mittbackar.

Douglas Costa, Bayern München (1)

Många höjde frågetecken kring varför ”Doooooglas” Costa inte var med i förra veckans lag. Den här veckan är han dock med efter ytterligare en stark insats i Bayerntröjan. Gång på gång var Costa på språng på sin vänsterkant och Hoffenheims försvar hade ingenting att sätta emot. Costas snabbhet och teknik gör honom oerhört svårfångad och han ser ut att vara bättre än vad många först hade anat när Bayern värvade honom

Albin Ekdal, Hamburger SV (1)

Den svenske mittfältaren var en gigant när Hamburg lyckades vända underläge till seger hemma mot Stuttgart. Ekdal var Hamburgs löpstarkaste spelare, den med mest bollkontakter och vann 72% av sina närkamper. Efter matchen hyllades han av tränaren Bruno Labbadia med all rätta och då ska man vara medveten om att Ekdal ännu inte är helt fulltränad då han påbörjade träning senare än sina lagkamrater. Finns mer att ta av för Ekdal, vilket bådar gott för Hamburg.

Johannes Geis, Schalke 04 (1)

En av Schalkes stora värvningar inför säsongen var den av den eftertraktade Mainzmittfältaren Geis. I den blåa matchtröjan har Geis gjort en stabil start och hemma mot Darmstadt bevisade han varför han var så eftertraktad. Flera viktiga passningar kom från Geis fot och han själv var nära på att avgöra matchen till Schalkes fördel men hans frispark tog i ribban. Fortsätter Geis på det inslagna spåret för Löw svårt att hålla honom borta från a-landslaget.

Julian Weigl, Borussia Dortmund (2)

Den andra spelaren som för andra veckan i följd dyker upp i omgångens lag är ytterligare en Dortmundspelare i form av Julian Weigl. Mot Ingolstadt var den unge mittfältaren återigen imponerande med ett bra passningsspel och ett positionsspel som får de mest rutinerade spelarna att bli avundsjuka. Weigl är en fantastisk spelare att följa på planen och det är svårt att inte imponeras av Dortmunds unge mittfältare.

 

Valentin Stocker, Hertha Berlin (1)

Det tog lång tid innan schweizaren Stocker hittade till rätta i Hertha Berlin men när han väl gjorde det visade han prov på sina egenskaper. I fredagens match mot Bremen var Stocker väldigt bra på sin kant och stod också för öppningsmålet (matchen slutade 1-1). Pal Dardai har fått ut mer av Stocker än vad den tidigare Jos Luhukay fick och jag har svårt att se att Stocker inte ska attrahera intresse från större klubbar om han fortsätter med sådana här insatser i Herthatröjan.

Daniel Ginczek, VfB Stuttgart (1)

Stuttgart förlorade men Daniel Ginczek var en lysande stjärna trots det. Anfallaren har varit hämmad av skadebekymmer men visade under våren upp vilka kvalitéer han besitter och det visade han även mot Hamburg. Ständigt på språng och jobbig för motståndarförsvarna att snabba upp. Ginczek noterades för två mål och han kommer att ligga högt upp i skytteligan när den här säsongen avgörs om han håller sig skadefri.

Thomas Müller, Bayern München (2)

Den tredje och sista spelaren som är med för andra veckan i rad är Thomas Müller som återigen visade prov på sin klass i Bayerns seger mot Hoffenheim. Müller växlade mellan sin anfallsroll och en roll på kanten, var ett konstant hot när bollen dök upp i straffområdet och noterades för säsongens tredje mål när han petade i Bayerns kvittering. Jag förstår varför United vill ha honom, jag förstår var Bayern säger att han är osäljbar.

 

Omgångens lag, vecka 1

Publicerad 2015-08-24 kl 14:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons