Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hannovers trupp övertygar inte

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Hannover 96

Tränare: Thomas Schaaf (Michael Frontzeck avgick 21/12)

Tabellplacering: 17 av 18

Poäng: 14

Målskillnad: 18:29 (-11)

Mitt tips: 12 av 18

Betyg: – (Underkänd)

Hannover gick in i säsongen med en tränare som jag under våren nämnt som en ”kortsiktig lösning” och en sportchef som skulle efter att transferfönstret stängt. Idag är båda borta och sommaren var bortkastad för Hannover då man bara några månader senare har tänkt om helt. Resultatet av en kortsiktig strategi utanför planen har synts på planen och det är ingen tillfällighet att Hannover befinner sig nedanför sträcket. Kvaliteten i truppen är inte övertygande och skadeläget har inte förbättrat situationen.

Annons

Höstens tre plus

+ Ron-Robert Zieler

Jag har under en längre tid varit väldigt kritisk mot Ron-Robert Zielers närvaro i landslaget då jag inte tycker att han har hållit måttet. Under hösten har målvakten dock imponerat på mig och varit den kanske ende spelaren att prestera match efter match i Hannover. Utan Zieler hade Hannover legat sämre till och klubben kan skatta sig lyckliga att ha en sådan målvakt i truppen.

+ Nystarten

Att resultaten på planen inte har varit imponerande råder det inga tvivel om. Klubben har under hela hösten jobbat på att bygga upp något nytt, något man borde ha gjort redan i somras. Nye sportchefen Martin Bader har en mängd erfarenhet från sin tid i Nürnberg och den nytilkomne tränaren Thomas Schaaf är ett etablerat namn i Bundesliga. Nystarten är positiv, om än sen.

+ Hörnstatistiken

Annons

Hannovers stora brist under hösten har legat i spelet med boll. Sällan har man lyckats med att etablera ett ordentligt anfallsspel utan har ofta tappat bollen i avgörande moment. En sak man dock har lyckats med är offensiva hörnor. Fyra mål har Hannover gjort under hösten, ett toppresultat i ligan, och just fasta situationer är något Hannover kan bygga vidare på. Där har man uppvisat positiva tendenser.

Höstens tre minus

– Nyförvärven

Precis som sina kollegor i botten, Hoffenheim, har Hannover inte haft någon riktig lycka med sina nyförvärv. Spelare som Felix Klaus, Oliver Sorg och Charlison Benschop har långt ifrån bidragit i den mängd som man hade hoppats på och intrycket är att man har köpt kvantitet istället för kvalitet – vilket också har synts i resultatlistan.

– Första 45

Hannover har en målskillnad på -11 vilket vittnar om deras defensiva problem. Vad som är ännu tydligare är var målskillnad är som allra sämst, det är den i första halvlek. Hannover har endast mäktat med 6 mål i första 45 medan man har släppt in 16. En målskillnad på -10 bara sett till första halvlek med andra ord. Ett på tok för dåligt resultat och något man behöver ordna upp till våren.

Annons

– Skadorna

Hannover hade det redan på förhand tufft med en trupp som inte såg extremt stark ut men trots allt kapabel för att överleva Bundesliga (därav mitt tips). Ett stort problem är dock att laget har dragits med skador i stort sett hela hösten på spelare. Antingen har det varit kortare perioder eller längre. Skadorna har gjort att man aldrig hittat någon riktig kontinuitet i laget och det har varit ett stort bekymmer.

Vad som ger hopp

+ Schaafs inträde

Det är inte för inte som det blev stort fokus på Hannover när man gick ut med nyheten att man plockat in Thomas Schaaf som tränare. Bremenikonen har en gedigen meritlista med ligatitel och cuptitel från Bremen och en förhållandevis stark säsong i Frankfurt som tappat flera nyckelspelare. Schaaf är ett tryggt kort och känslan är att en positivism har vaknat till liv Hannover sedan den nye tränaren offentliggjordes. Något som kan leda till ett antal extrapoäng under våren.

Annons

Vad som ger tvivel

– Truppen

Som jag tidigare skrev har Hannover en kapabel trupp som skulle kunna överleva nedflyttning. Det krävs dock att man verkligen får behålla sina nyckelspelare från försäljningar och skador samtidigt som övriga spelare levererar högt vecka efter vecka. Så har det inte sett under hösten och jag är frågande till om kvaliteten finns där för att överleva ytterligare en nedflyttningsstrid. Tre spelare har anslutit i Adam Szalai, Iver Fossum och Hotaru Yamaguchi – jag vet inte om det är tillräckligt med kvalitet för att undvika nedflyttning.

Mitt tips: 17 av 18 (nedflyttning)

– Jag fick tänka över detta länge innan jag beslutade mig för att sätta Hannover som ett av lagen som kommer att åka ur. Jag vill så gärna tro att Thomas Schaafs närvaro kommer att lyfta klubben till en helt annan nivå än under hösten. Det kommer säkerligen att bli ett lyft men där andra klubbar redan har inarbetade spelidéer som plockar poäng måste Hannover börja från noll vilket talar till deras nackdel. Därför sätter jag Hannover som nedflyttningslag, även om jag inte känner mig ett dugg säker på att det blir så.

Annons

Tidigare texter:

Publicerad 2016-01-06 15:11

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto