Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Vehs comeback har inte givit Frankfurt ny energi

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Eintracht Frankfurt

Tränare: Armin Veh

Tabellplacering: 14 av 18

Poäng: 17

Målskillnad: 21:28 (-7)

Mitt tips: 11 av 18

Betyg: ++ (Godkänt)

Armin Veh återvände till Frankfurt efter en kortare sejour i Stuttgart som slutat i moll. Men den framgångsrike tränaren har under hösten inte lyckats få ordning på Frankfurt vars stabilitet har varit icke-existerande. Laget parkerar på 14:e plats vilket är något under förväntningarna från deras egna och min förväntan, men får ändå ses som fullt godkänt.

Höstens tre plus

+ Lukas Hradecky

Vem som skulle ersätta den till PSG flyttande Kevin Trapp var länge ett frågetecken. Kampen mellan Finlands Hradecky och Österrikes Lindner såg på förhand jämn ut men Hradecky har fått förtroendet under hela hösten och den finske landslagsmålvakten har gjort det bra. En stabil sista utpost som har gjort avsaknaden av Trapp mindre än väntad.

Annons

+ Konungens återkomst

Skyttekungen får förra säsongen, Alexander Meier, missade de inledande omgångarna på grund av en skada. Men hans återkomst var en av höstens händelser. Hemma mot Köln skanderade fansens hans namn och Meier svarade med att göra ett hattrick. Hösten må ha varit brokig för Meier men hans comeback var något utöver det vanliga.

+ Marc Stenderas höst

Den unge mittfältaren har flugit lite under radarn bakom andra talanger i Bundesliga. Men Stendera är en spelare att följa då han har många bra egenskaper i sitt spel som håller hög klass. Den lille teknikern har under hösten fått förtroende från Veh och spelaren har betalat tillbaka med flera bra prestationer. Stendera har fortfarande en bra bit kvar men hösten gav verkligen intrycket av en blivande stjärna i Bundesliga.

Höstens tre minus

Annons

– Fasta situationer

Frankfurt har endast lyckats göra ett mål under hösten på hörna. Inget mål har kommit via frispark och två stycken har skett på straff. Det är ett alldeles för dåligt facit för ett lag som har flera duktiga huvudspelare och tänkbara frisparksskyttar. Den här siffran behöver Frankfurt öka på rejält under våren.

– Ojämnheten

Frankfurt har endast med att vinna två raka matcher under hösten en gång och kasserade mot slutet endast tre poäng på de avslutande fem omgångarna. Ett stort problem är lagets ojämnhet där man blandar starka insatser med totala plattfall. Det är ett inte helt nytt problem i Frankfurt men man behöver få ordning på det.

– Vehs comeback

Många var det som var besvikna över Armin Veh när han lämnade klubben efter säsongen 2013/2014. Ett år senare, efter en katastrofal period i Stuttgart, beslutade han sig för att återvända till storstaden Frankfurt men återkomsten har varit långt ifrån något lyckorus. Känslan är att Veh inte har hittat rätt på samma sätt som under den senaste perioden och att han faktiskt inte riktigt har samma driv som tränare längre. Trist med tanke på vilka resultat han uppnått i sin karriär.

Annons

Vad som inger hopp

+ Truppens potential

Säga vad man vill om Frankfurt med det finns kvalitet i laget. Alexander Meier, Stefan Aigner, Stefan Reinartz, Haris Seferovic med flera är kanske inte de största stjärnorna i Bundesliga men de här absolut till de högre nivåerna. Frankfurt har flera spelare som skulle kunna spela i bättre lag och Armin Veh har många, många droppar att krama ur sina spelare som tränaren fick ut under våren. Därmed har man god möjlighet till ökad prestation framöver.

Vad som inger tvivel

– Falsk trygghet

Det är enkelt att i dagens läge säga att Frankfurt ligger bra till för att klara sig kvar. Bakom sig har man lag som inte har imponerat under hösten och framför sig finns bland annat två nykomlingar. Man kan enkelt hamna i en falsk trygghet där man tror att tabelläget kommer att lösa sig självt, att det finns andra lag som kommer att gå en sämre vår till mötes. Frankfurt har stundtals givit ett sådant intryck – självklart omedvetet – men jag är orolig för att man inte riktigt får ut alla procent av laget som man borde. För Frankfurt skulle kunna ligga klart högre upp i tabellen.

Annons

Mitt tips: 14 av 18 (säker mark)

Frankfurt ligger inte jättelångt ifrån mitt tips inför säsongen, men något under vilket beror på att de inte har lyckats hitta någon jämnhet under hösten. Min känsla är att Frankfurt inte heller är på väg åt något bättre håll just nu. Man har visserligen tagit in några nya, intressanta spelare men det är inget som får mig att höja särskilt på ögonbrynen. Frankfurt ligger på 14:e plats just nu och jag tror att man hamnar där i slutet av säsongen.

 

Publicerad 2016-01-12 16:38

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto