Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Miloševic har goda chanser att ta en plats i Hannover – men det är ingen enkel uppgift

Twitter: @atnilsson

Man får säga att de svenska medierna har jobbat bra när de långt före de tyska kunde gå ut med Alexander Miloševic att mittbacken kommit överens med Hannover 96 om ett lån. De tog de tyska medierna en bra lång tid innan de snappade upp spåret, som kom genom Sverige, och själva byggde en nyhet kring det hela.

Det första intrycket från Hannovers supportrar kring Miloševic var skepsis. Vad ska Bundesligajumbon med en mittback som knappt fått speltid i Hannover till? En befogad fråga i den prekära situation som Hannover befinner sig. Klubben kollade på den norske landslagsmannen Vegard Forren, till vardags i Molde, och fick istället en bänknötande svensk. Många Hannoverfans hade hoppats på mer och Miloševic har redan där en uppförsbacke, han kommer att behöva övertyga supportrarna om sin kvalitet för hans namn och meritlista gör det inte.

Men det är inte så att Hannover har tagit in Miloševic för att man inte hade något annat alternativ, tvärtom, mittbacken har blivit nog utvald av både sportchef och tränare. Den i höstas tillsatte sportchefen Martin Bader var redan intresserade av 24-åringen när Bader var sportchef i Nürnberg. Den gången klaffade inte växeln.

Även tränaren Thomas Schaaf vet mycket väl vem han har att göra med. Mittbacken var nämligen scoutad på nära håll av Werder Bremen när Thomas Schaaf var tränare där men på grund av bristen på ekonomiska resurser valde den nordtyska klubben aldrig att slå till på den då i AIK spelande Miloševic. Trots att det kan verka ivrigt, något förhastat är Hannover högst medvetna om vad och vem man får.

Det är inte heller konstigt att Miloševic ser sin chans i Tyskland. Han kommer till en liga som håller hög nivå i Europa. Han kommer till en klubb som inte har något att förlora och med tanke på att brassen Marcelo går motsatt väg öppnar sig omedelbart en mittbacksplats upp sig omedelbart. Miloševic kan självklart inte räkna hem platsen, men han kommer ligga bra till för den och med ett stundande EM-slutspel i sommar är det en ypperlig chans till speltid för honom.

I Thomas Schaaf får han en tränare som går för ren och skär attackfotboll. Han vill se sina försvarare högt upp i planen och Miloševic kommer att få användning för sin passningsfot för att sätta igång spelet. Det är något av ett ”allt eller inget”-försvar som gäller för Hannover där man med rätt mentalitet och fysiska styrka kan klara sig väldigt långt. Om Miloševic går in med rätt inställning och visar upp en mental styrka kommer han att ligga högt upp i hierarkin hos Schaaf.

Vad Miloševic måste motbevisa är de tyska supportrarna som är högst tveksamma till att han håller måttet. Samtidigt kan mittbacken finna trygghet i att han vet att sportchefen och tränaren vet vad han går för. Det är ingen enkel uppgift som väntar men om Miloševic spelar sin kort rätt kan han spela sig rätt in i EM-truppen, för den möjligheten är högst levande.

Publicerad 2016-02-01 kl 16:24

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons