Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sex av sju topplag ställs mot varandra – en fingervisning åt vilket håll CL-platserna går

Twitter: @atnilsson

Den här lördagen har något exceptionellt för sig i Bundesliga. Av de sju topplagen spelar sex stycken mot varandra. Ett toppmöte brukar man kunna få, i vissa fall två men att Bundesliga gav bjuda upp till tre är något utöver det vanliga som vi inte har varit särskilt bortskämda med. Matcherna kommer inte att vara avgörande för vilka som tar vilka platser, men de kommer att ge en hint om vilka lag man ska hålla ett extra öga på i toppstriden och vilka som kan komma att falla ur den.

Hertha Berlin vs. Borussia Dortmund, 15.30 (Eurosport 2)

Ett av de intressanta mötena spelas på Olympiastadion i Berlin mellan Hertha och Dortmund. Tabelltvåan tar emot tabelltrean och vad som förra året hade räknats som ett bottenmöte är i år ett toppmöte. Hertha har överraskat alla under hösten. Från att ha varit en instabil klubb med ett lag som inte lyckats har man med Pal Dardai som tränare ordentliga kliv framåt. Främst är det den defensiva styrkan som har stått ut för huvudstadslaget. På andra sidan har Thomas Tuchel tagit över och genomfört en förändring i Dortmund som har givit snabba resultat. Dortmund är ett allsidigare lag i år än tidigare och motståndarna har haft det tufft mot de svartgula.

Hertha har endast förlorat en match på hemmaplan under säsongen och bara släppt in sju mål på de nio matcherna. Offensivt har det inte varit fyrverkerier men fjorton kassar har man ändå gjort på Olympiastadion. Dortmund är ligans nästbästa bortalag efter Bayern och åker inte till Berlin för att spela oavgjort. Det kommer att bli oerhört intressant att se hur matchen dessa två lag med vitt skilda spelstilar kommer att arta sig. Klart är att Hertha behöver en seger, man har fått med sig två oavgjorda resultat från inledningen (Augsburg 0-0, Bremen 3-3) och många – inklusive jag – undrar om vi har sett slutet på Herthas makalösa form från hösten.

Schalke 04 – VfL Wolfsburg, 15.30

Mötet som skulle bli Gelsenkirchensonen Julian Draxlers återkomst kan bli en match utan huvudpersonen som insjuknat inför matchen. En visselorkan hade väntat honom och satt en extra gnista på matchen. Men oavsett om Draxler är med eller inte så väntar det ett högst intressant möte mellan två lag som aldrig riktigt träffat den höjd som jag hade förväntat mig inför säsongen. Schalke fortsätter att vara en kaotisk klubb trots att den nye tränaren Breitenreiter gjorde sitt bästa för att undvika den stressen. Dieter Hecking har inte alls fått fart på sitt Wolfsburg men jobbar under ett helt annat lugn än Breitenreiter och behöver inte vara orolig för sitt jobb – trots att det tabellmässigt går sämre för Hecking.

Det är tabellsexan Schalke som är favoriter inför matchen mot tabellsjuan Wolfsburg. Schalke ligger just nu tre poäng före Wolfsburg och öka på det avståndet med en vinst dag, något de självklart vill. Och även om Wolfsburg absolut inte är dåligt lag har deras bortaform varit rent utsagt bedrövlig. Endast sex poäng på bortaplan har vargarna fått ihop och med det är man sämst i Bundesliga. Men självklart hoppas de på en vändpunkt ikväll, vilket vore lägligt om man vill ansluta till striden om Europaplatserna.

Bayer Leverkusen – Bayern München, 18.30 (Eurosport 2)

Sist ut senare ikväll är mötet mellan Leverkusen och Bayern som handlar om mötet mellan den nuvarande tabellfemman och tabellettan. För Leverkusen har hösten varit under förväntningarna, framför allt för att man inte har lyckats hitta balans och jämnhet. Poängskörden har legat några poäng under den förväntade för Die Werkself och därför hoppas man på en bättre vår. På andra sidan har Bayern gått enligt förväntningarna även om mittbacksproblemen fortsätter att hopa sig för den sydtyska klubben.

Oavsett om Bayern saknar mittbackar eller ej går man ut som favoriter i matchen. Mästarna är helt enkelt i en klass för sig och det är alla medvetna om. Leverkusens sportchef Rudi Völler sa inför matchen att Bayerns individuella klass var så hög att taktik spelade en väldigt liten del i deras inhemska framgångar. Men Leverkusen är självklart inte oävna och med en djupledslöpande Chicharito mot ett högt stående Bayernförsvar kan allting hända. Mexikanen blev kvar – oerhört viktigt för Leverkusen – och han är en nyckelfigur för dem.

Publicerad 2016-02-06 kl 11:07

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons