Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bayern fick drömma om mer

Twitter: @atnilsson

60 minuter in i matchen mot Juventus var det frid och fröjd i det tyska lägret. Bayern hade presenterat sin kanske bästa fotboll under säsongen mot ett formtoppat italienskt mästarlag. Det dessutom borta på den nästintill ointagliga Juventus Stadium i Turin. Om de tyska supportrarna hade fått drömma inför matchen så levde de under 60 minuter i drömmen av vad Bayern gjorde.

Bayern domderade villkoren mot ett Juventus som bjöd in till det. Hög intensitet, hela tiden hack i häl på motståndarna – Bayern gav inte sina italienska motståndare en sekund för att andas ut förutom när Paul Pogba med sin överlägsna fysiska förmåga och atletism kunde föra boll upp i planen under korta sekvenser. De sekvenserna var dock ytterst sällsynta – till skillnad från Bayerns bollövervinnande sekvenser.

Redan från den första minuten syntes det hur Guardiola ville att hans lag skulle agera. Efter 30 sekunder stod Bayerns kortvuxna backlinje med Lahm, Kimmich, Alaba och Bernat alla inne på Juventus planhalva. Och inte någon halvmeter in. Utan närmare 10 meter in. Det var allt eller inget. Juventus skulle inte ges möjligheten till att få etablera något anfallsspel på offensiv planhalva och därmed kunna få in bollar mot sina fysiskt överlägsna spelare i Bayerns box.

Som sagt, Juventus bjöd in till Bayerns dominans. För jag förvånandes av hur passiva och naiva Juventus var. Nog för att Allegri säkerligen ville locka Bayern högt upp i planen för att slå till på kontringar, men när väl chanserna dök upp hade Juventus inga alternativ att slå bollen till och när det väl fanns möjligheter slog man oftast bort bollarna helt i onödan. Precisionen och tajmingen var inte där vilket gjorde att Bayerns dominans framstod som ytterligare ett par snäpp större.

Och när Bayern senare går upp i ledning med 1-0 och sedan levererar 2-0 in i den andra halvleken är det svårt att inte imponeras av vad Bayern har åstadkommit. Guardiolas fininställda lag har levererat till punkt och pricka. Få tecken har synts på att man ställt upp med en backlinje som saknade etablerade mittbackar. Istället såg man den hårt kritiserade Arturo Vidal agera quarterback och chilenaren levererade sin överlägset bästa insats sedan han anslöt till Bayern i somras.

Två misstag fällde dock Bayern. Två misstag som kan bli ytterst kostsamma inför returen på Allianz Arena. Joshua Kimmich hängde inte riktigt med. Manuel Neuer försökte att vara lite för smart vilket ledde till att den ”mest intelligente spelaren jag tränat” (Pep Guardiola) Philipp Lahm tappade bollen och en några sekunder senare fick se en inbytt Sturaro trycka in kvitteringen via ribban. Man trodde att Neuer och Bayern hade lärt sig läxan efter den första semifinalen mot Barcelona förra säsongen då Bernat tappade bollen på kanten helt i onödan vilket ledde till Messis fantastiska mål. Men icke.

2-2 är naturligtvis ett högst gångbart resultat och hade tyskarna blivit erbjudna det på förhand hade många tagit det utan att blinka. Kanske inte Pep. Men många andra. Jag har sett olika statistiska fakta som visat på att det här utgångsläget talar för såväl Juventus som Bayern. Sådant får man ta med en klackspark. Vad det första mötet visade var att om returmötet levererar 50% av vad matchen igår gjorde så har vi en fantastisk retur att se fram emot. Och om Bayern levererar så som man gjorde under 60 minuter igår, så ligger avancemanget nära till hands.

Publicerad 2016-02-24 kl 17:56

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons