Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Eintracht Frankfurt är en nedflyttningskandidat

Twitter: @atnilsson

Den här texten är den tredje i min ”inför Bundesliga 16/17”-resa där jag siktar på att publicera en text om varje lag inför säsongen drar igång med mina tankar och funderingar kring lagets kommande säsong. Idag: Eintracht Frankfurt.

Ett sent tränarbyte till Niko Kovac ledde till ett formlyft som räddade Eintracht Frankurt från omedelbar nedflyttning till 2. Bundesliga. I de två kvalmatcherna mot FC Nürnberg visade sig Frankfurt var det starkaste och stod efter två möten som segrare och bekräftade för ytterligare en säsong i Bundesliga.

Sedan kvalet i maj har Frankfurt fortsatt med Niko Kovac som tränare. Till sin hjälp har Kovac fått den tidigare tyske landslagsmannen Fredi Bobic som högt uppsatt chef i leden, något som har bidragit till nya vindar i en klubb som annars har varit väldigt satt i sin struktur. Hur det påverkar klubben återstår så att se men de första intrycken är att klubben dragit åt snaran rent ekonomiskt.

Under sommaren har Eintracht Frankfurt lagt ut totalt €2,2 miljoner på totalt sju nyförvärv, jämfört med de €8,55 miljoner som klubben har tagit in på försäljningar. En mager summa som har gjort Kovac och sportchefen Bruno Hübner tvungna till att vara kreativa i sina lösningar.

Sett ur svenska ögon är Branimir Hrogta ett högst intressant nyförvärv. Anfallaren som aldrig riktigt slog igenom i Mönchengladbach hoppas nu kunna ta chansen i sina nya klubb och ska konkurrera om att ta en plats i startelvan. Utöver Hrogta har klubbat hämtat in den israeliske vänsterbacken Taleb Tawatha från Maccabi Haifa för €1,2 miljoner, Omar Mascarell för €1,5 miljoner från Real Madrid och fått in Danny Blum gratis från Nürnberg.

Sedan har klubben gjort klart med tre mycket intressanta lån av spelare med stor potential. Ante Rebic, Guillermo Varela och Jesus Vallejo är alla tre unga spelare som ännu inte har fått deras karriärer att blomma ut och hoppas lyckas i Frankfurt. Och för Frankfurts del är de utmärkta möjligheter till att få in spelare för småpengar som kan ge en otrolig effekt, om de faller rätt.

Det är sju nyförvärv som är svårbedömda och de river inte av applåder. Och sett till att man förlorat viktiga och erfarna Bundesligaspelare som Carlos Zambrano, Stefan Aigner, Aleksandar Ignjovski och Stefan Reinartz är det ett väldigt vågspel som Frankfurt spelar när man inte ersätter med spelare som besitter den erfarenheten. Det är många Bundesligamatcher som försvunnit ur truppen och det kan bli kostsamt i slutändan.

En spelare som klubben har fått behålla är den finske målvakten Lukas Hradecky som under sin debutsäsong i Bundesliga var oerhört viktig för att klubben klarade sig kvar i slutändan. Han kommer fortsatt att behöva prestera på den nivån den här säsongen om Frankfurt inte ska sjunka i tabellen. Dessutom hoppas klubben på att lagkaptenen Alexander Meier håller sig skadefri, en notorisk målskytt som på egen hand kan avgöra matcher.

I mina ögon ser Frankfurt ut att gå mot ytterligare en tuff säsong. Niko Kovac har visserligen massvis med erfarenhet som fotbollsspelare, men som klubblagstränare är han fortfarande rätt grön. Nu har han dessutom blivit av med några av klubbens nyckelspelare och ersättarna ser på pappret inte ut att vara en av den nivå som gör de till självklara förbättringar, något som borde oroa.

Frankfurt kommer in i säsongen med en positiv känsla av att man klarade av kvalet, men det finns inte några tydliga styrkor att prata om i mina ögon. Visst, där finns några erfarna spelare men den stora förhoppningen måste vara potentialen hos de unga spelarna och nyförvärven ska visa sig under säsongen och därmed för Frankfurt till en framskjuten position.

Jag är dock osäker på att det kommer att ske och därför tror jag att vi kommer att få se Frankfurt kämpa för kontraktet även i år. Klubben har – sett till inkomster och utgifter – pengar att spendera men just nu verkar det vara stillestånd. Klubben skulle må bra av två-tre nyförvärv med Bundesligaerfarenhet. Oavsett kommer klubben att få slåss nere i botten och hoppas på att spelarna vecka efter vecka spelar på sin yttersta nivå, annars kan nedflyttningen vara ett faktum.

Publicerad 2016-08-13 kl 19:14

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons