Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Genomgång, omg 1: "Jag framstår som världens arsle"

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

ELVAN #1

Schürrle (BVB) – Lewandowski (FCB) – Müller (FCB)

Bittencourt (FCK) – Alonso (FCB) – Rupp (HOF) – Stindl (BMG)

Abraham (FRA) – Bartra (BVB) – Lahm (FCB)

Leno (B04)

Omgångens…

…Debut

I ”El Plastico” mellan Hoffenheim och Leipzig var det kamp om vilken av plastklubbarna som skulle ta hem de tre poängen. Det slutade 2-2 och båda fick nöja sig med en poäng. Leipzig överlevde klubbens historiska första match i Bundesliga.

…Bild

hofrbl”Vi vill ha tronen tillbaka! Tysklands mest hatade klubb: Hoffenheim” Tydlig passning gentemot motståndarna från Leizpig.

…Återkomst

André Schürrle premiärspelade för Dortmund i Bundesliga och visade upp kvalitéer vi inte har sett skymten av under de senaste åren. En fantastisk insats som tyvärr inte kröntes med ett mål, men med en assist och det var han som blev nedriven när Dortmund fick straffen som ledde till 2-0.

Annons

…Motivering

kuhn

Allan Kuhn i intervju med Offside i våras

I en intervju med Die Welt berättade Carlo Ancelotti om sin kärlek till film, om sina egna skådespelarinsatser och om kopplingen till Gudfadern. Det visade sig också att kopplingen mellan Ancelotti och Malmös Allan Kuhn är betydligt kortare än man tror. Även Ancelotti har använt sig av ”Any Given Sunday” som motivationsfilm till sina spelare (något han berättat tidigare). Inför Champions League-finalen 2003 gjorde Ancelotti det, men med sitt eget och spelarnas huvuden inklippta i filmen. I Tyskland blev det en snackis direkt. Och vad skulle man inte göra för att få så den redigerade versionen?

…Besvikelse

Uttåg i DFB-Pokal mot 3. Liga-nykomlingen Lotte och en premiärförlust mot Bayern München med 6-0. Werder Bremens tränare Viktor Skripnik har haft bättre veckor. ”Jag framstår som världens arsle”, berättade tränaren i en intervju efter match och gjorde det klart och tydligt att konsekvenserna skulle bli hårda för sina spelare.

Annons

…Självmord

”Det var stundtals harakiri där ute”, sa Hoffenheims tränare Julian Nagelsmann efter match mot Leipzig. ”Det var en 6-6-match som slutade 2-2”, fyllde Leipzigs sportchef Ralf Rangnick i. El Plastico bjöd åtminstone på underhållning.

…Felstart

Ny tränare, ny sportchef men endast ett nyförvärv i startelvan. Schalke startade säsongen med en tam förlust borta mot Frankfurt (0-1) och redan sprids orosmolnen i Gelsenkirchen. Ryktena om nyförvärv satte igång under matchen och vi kan förvänta oss nya namn innan fönstret stänger.

…Svensk

Christoffer Nyman har anlänt i Tyskland och han visade upp sig direkt. I sitt inhopp för Eintracht Braunschweig (6-1, Nürnberg) noterades Nyman för ett mål direkt och tränaren Torsten Lieberknecht var imponerad av den svenske spelaren efter matchen. ”Han kommer att behövas”, berättade Lieberknecht. Mer hade Nyman knappast kunnat önska sig.

Annons

…Bekanting

Mikko Albornoz återigen uttagen i 2. Bundesligas elva den här omgången i Kicker. Den före detta MFF:aren har inlett äventyret i andradivisionen starkt.

…Expert

Att Mehmet Scholl inte varit Pep Guardiolas största supporter har inte undgått någon tysk fotbollssupporter. Därför var ingen förvånad när han omedelbart hyllade det ”nya Bayern” som han såg på Allianz Arena. ”Bayern har roligt. Ancelotti har släppt lös spelarna. De har fått av sig Pep-bojorna.”

…Mål

Jag vet inte varför men Daniel Didavis stänkare mot Augsburg fick mig att haja till. En perfekt träff som målvakten Marwin Hitz inte hade en chans att ta, även fast skottet i sig inte var välplacerat. Den vristen är ostoppbar, helt enkelt.

…Spelare

Det blev 30 mål förra säsongen för Robert Lewandowski och han inledde årets med att göra ett hattrick direkt. Det hade kunnat bli tre till om han hade bara haft lite mer tur och lite mer skärpa. Lewandowskis start bådar gott för Bayern. Inte konstigt att Ancelotti sagt att han är ”osäljbar”.

Annons

…Läktning

Jag vet inte om ordet existerar men Mario Götze blev läktad i vad som hade kunnat bli återkomsten på Westfalenstadion. Han är tydligen inte helt redo för att få spela i Dortmundtröjan än.

…B-lag

RB Leipzig plockade in ytterligare en spelare (Bernardo) från systerklubben i Salzburg, något som fick klubbens tränare Oscar Garcia att yttra sin besvikelse. ”Nu har vi förmodligen två Lieferings [Salzburgs farmarklubb] – Liefering A och Liefering B.” Ambitionerna om att nå Champions League för den österrikiska klubben har hamnat ännu längre ned på prioriteringslistan.

Publicerad 2016-08-29 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto