Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Löw har ett sparkapital i RB Leipzig

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Twitter: @atnilsson

Det var ingen häpnadsväckande trupp som Joachim Löw offentliggjorde inför kvalmatchen mot San Marino och den lätt bortglömda träningsmatchen mot Italien. Trots det enkla motståndet i kvalet (även om sändande tyska RTL gjort allt i sin makt för få San Marino att framstå som en tuff motståndare), har Löw inte förbisett alla sina bästa spelare utan våra Müller, Kroos och Hummels är med.

Det finns en handfull spelare med mindre erfarenhet, jag tänker på Julian Weigl, Jonathan Tah med flera, men där finns också tre nykomlingar i a-landslagssammanhang. Serge Gnabry, Yannick Gerhardt och Benjamin Henrichs har alla blivit uppkallade av Löw och det skulle förvåna om inte alla tre får speltid i någon av de två kommande matcherna.

Annons

Gnabry har under hösten varit Werder Bremens lysande stjärna. Efter ett imponerande OS har hans form fortsatt att stiga och det är inte förvånande att Bayern München är sugna på honom. Henrichs har imponerat i Bayer Leverkusen där Roger Schmidt fortsatt vågar ge sina unga talanger chansen. Gerhardt en stor talang i Köln som i sin nya tillvaro i Wolfsburg sannerligen inte haft det lätt, men långt ifrån gjort bort sig.

Gnabry kommer att slåss om platserna på det offensiva mittfältet. Med Marco Reus och Mesut Özil borta är det en given chans för Gnabry att kliva in antingen centralt eller ute på vänsterkanten. För Gerhardt och Henrichs, båda från början fostrade centrala mittfältare, handlar det snarare om att testa sina chanser som ytterbackar. Där Löw fortsatt ser behov av möjligheter ifall att Jonas Hector och Joshua Kimmich går sönder.

Annons

Naturligtvis är det helt rätt av Löw att ta chansen med nykomlingarna, alla väl förtjänta av chansen, men det finnas flera unga talanger som står på led för att få chansen i Tyskland. Och jag tänker inte minst på det lagbygge som just nu drar åt sig mest rubriker, ett nykomling som är tabelltvåa i Bundesliga och det på samma poäng som Bayern München – det vill säga RB Leipzig.

I Leipzig spelas framgångsrik fotboll och det med många intressanta, yngre tyska spelare. Davie Selke (född 1995), Timo Werner (född 1996), Willi Orban (född 1992), Marcel Halstenberg (född 1991) och Lukas Klostermann (född 1996) är alla del av det lagbygget och borde alla vara högintressanta i framtiden för Löws landslag. Ett högst lovande sparkapital för Die Mannschafts framtid.

Utöver att de är skolade i en bra miljö, har många av dem också imponerat under hösten. Jag tänker inte minst på Timo Werner som verkligen fått ut all den potential som många såg hos honom i Stuttgart. Men även mittbacken Willi Orban har varit bra och spelat i ungdomslandslagen tidigare. Selke är den typ av anfallare som många önskat sig i landslaget och den just nu skadade Klostermann är en stjärna i väntan på att bli förlist.

Annons

Det skulle förvåna mig om vi inte får se några av dessa spelare få chansen inom den närmsta framtiden. Jag tänker inte minst på ett stundande Confederations Cup i sommar där det redan är uttalat att Tyskland inte kommer att skicka bästa möjliga lag, utan se det som en ”perspektivturnering”. En bättre chans kan jag inte tänka mig för att dessa spelare, en chans de borde få.

Publicerad 2016-11-08 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto