Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Klart Tuchel ska vara förbannad

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Segern mot Bayern München följdes upp med förlust mot Eintracht Frankfurt. För Borussia Dortmund var det långt ifrån vad klubben hade trott efter segern mot rekordmästarna från München som hoppades kunna rida vidare på vågen. Visserligen var där en seger (8-4) mot Legia Warszawa mellan matcherna, men förlusten mot Frankfurt (1-2) stannade upp det momentum som Dortmund såg att bygga upp.

Följ mig på Twitter: @atnilsson

På presskonferensen efter matchen satt Thomas Tuchel och sågade sitt lag med cirkelsågen. Tränaren kritiserade lagets inställning, hur spelarna hanterat förberedelserna inför matchen och även hur de agerat under matchen. Inte minst att Dortmund släppte in ett mål direkt efter avspark av andra halvlek, knappt så att domaren hunnit ta visselpipan från munnen. “Hela vår säsong har karaktäriserats av toppar och dalar. Det är väldigt otillfredställande”, avslutade Tuchel.

När lagkaptenen Marcel Schmelzer fick höra om uttalandet efter matchen och bads om en åsikt avfärdade han det med att han “inte ville kommentera något han själv inte sett”. Inte heller har den mediavänlige sportchefen Michael Zorc eller Hans-Joachim Watzke uttalat sig kring Tuchels hårda uttalandet. Locket har varit på. Det har dock tisslats och tasslats om en försämrad stämning på Dortmunds träningsanläggning.

Annons

Oavsett är dock reaktionerna i mina ögon helt överdrivna. Varför skulle inte Tuchel vara missnöjd över sitt lags insats mot Frankfurt? För i ärlighetens namn såg det långt ifrån bra ut. Just bristen på engagemang och inställning genomlyste den svaga insatsen. Ska Tuchel sitta på presskonferensen efter och dölja sitt missnöje med sitt usla pokerface, komma med svepskäl eller ska han säga som det här att det inte duger? Jag tycker det sistnämnda. Klart han ska vara förbannad!

Nog för att Tuchel hade kunnat hanterat det annorlunda, varit mer politisk och valt bättre ord. Det kanske han borde ha gjort, dessutom bär han själv en del av ansvaret för insatsen. Men någonstans kan jag inte tycka att det inte är en särskilt stor sak. Att en tränare går ut och kritiserar sitt lags insats efter en förlust är inte förvånande, inte ovanligt, men sättet det förstoras upp på är i mina ögon förbryllande. För någonstans får jag intrycket av att andra skäl jagas för Tuchels missnöje.

Annons

Har det skurit sig mellan truppen och Tuchel? Har han verkligen stöd i hela organisationen eller börjar vi se slutet? Tyska medier griper efter halmstrån för att få nya uppslag. Jag tror att svaret är betydligt enklare än så: han var bara förtvivlat missnöjd över insatsen och behövde få utlopp för sina känslor. En helt naturlig reaktion, kanske oslipad, men mänsklig. Det är inte första gången Tuchel har gjort det på en presskonferens, det lär säkerligen inte vara hans sista. Det är helt enkelt så Tuchel är funtad.

Ja, Dortmund förlorade efter en mindre bra insats. Samtidigt skedde det mot ett Frankfurt som är långt ifrån ett dåligt lag. Tuchel var frustrerad, förbannad och släppte på ventilen vid ett mindre bra tillfälle. Det var inte bra, men mycket av det han sa var rättfärdigat. Behöver det vara mer än så? Nej, jag tycker verkligen inte.

Annons
Publicerad 2016-11-29 21:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto