Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

"Wieder Arsenal!" - om CL-lottningen ur tyska ögon

Följ mig på Twitter: @atnilsson

FC Bayern München – FC Arsenal

“Wieder Arsenal!” (“Arsenal, igen!”) var orden som många tyska medier tog till sig efter att lottningen offentliggjorts. Ja, Arsenal är det motstånd som väntar Bayern München och det är en favorit i repris för tyskarna. Våren 2013, 2014 och 2016 ställdes klubbarna mot varandra i Champions League och alla gånger gick Bayern vidare även om det var jämnt vid åtminstone två av tillfällena.

Förväntningarna är naturligtvis inte lägre ställda den här gången. Bayern ska ta sig vidare men visst är känslan den att avståndet mellan klubbarna inte är lika långt som tidigare. Under Carlo Ancelotti har Bayern inte sett lika övertygande ut, samtidigt som Arsenal visat upp ett antal imponerande prestationer under hösten. Vi kommer nog att bjudas på ett jämnare dubbelmöte än tidigare år och frågan är om britterna kan utnyttja att de har ett hemmamöte i den andra matchen. Men Bayern är favoriter, även enligt min omröstning på Twitter bland mina följare.

Tips: Bayern vidare, 70% chans

SL Benfica – Borussia Dortmund

“En belöning” var orden när det kom till Borussia Dortmunds lottning. Efter att ha gått vinnande ur sin grupp, framför Real Madrid,  fanns det både dröm- och mardrömslottningar för tyskarna. I Viktor Nilsson-Lindelöfs Benfica fick Dortmund i mitt tycke en av de bättre lottningarna. Till skillnad från Bayern-Arsenal fick det dock betydligt mindre historik att prata om. Dortmund mötte Benfica i åttondelsfinalen av Europacupen 1964, då gick Dortmund vinnande ur striden (6-2 i dubbelmötet totalt).

Som sagt ser jag det som en fördelaktig lottning och Dortmund är favoriter till att ta sig vidare. Trots en ligamässigt knackig höst har Dortmund presterat ute i Europa och ett uttåg redan i nästa runda skulle vara en rejäl besvikelse. Benfica är dock ingen enkel motståndare, portugiserna har både individuellt skickliga spelare och erfarenhet från spel ute i Europa så det blir ingen bekväm resa för Dortmund. Jag tror dock att de svartgula tar sig vidare. Vilket även de som röstat på Twitter tror.

Tips: Dortmund vidare, 80% chans

Bayer Leverkusen – Atlético de Madrid

“En stor utmaning” väntar Bayer Leverkusen som lottades mot Atlético de Madrid i sitt dubbelmöte. Dessa lagen ställdes mot varandra för två år sedan i åttondelsfinalen av turneringen och då gick spanjorerna vidare efter en rafflande straffläggning. Då kändes oddsen betydligt jämnare än vad de gör i år då jag ser Atlético som givna favoriter till att gå vidare.

Leverkusens höst har varit långt ifrån övertygande. Trots intressanta nyförvärv under sommaren har spelet inte sett bra ut. Tränaren Roger Schmidt lever på en av sina sista livlinor och även om Atlético också haft det lite knackigt är de i dagsläget hästlängder bättre än sina tyska kombattanter. Det skulle förvåna mig mycket om Leverkusen tar sig vidare sett till hur det ser ut idag. Leverkusen får hoppas på att januarivilan kan ställa saker till rätta, men jag har svårt att tro att de ska kunna rå på Atlético i det här dubbelmötet. Något som även en majoritet i min omröstning på Twitter tror.

Tips: Atlético de Madrid vidare, 90% chans

Publicerad 2016-12-12 kl 13:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons