Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

41v

Tre kandidater - Tuchel det mest troliga alternativet

Följ mig på twitter: @atnilsson

Det har inte gått många dagar sedan Carlo Ancelotti fick lämna tränarjobbet i Bayern München, men diskussionerna om vem som kan tänkas ersätta italienaren har gått på högvarv i tyska medier där tre kandidater har pekats ut som de troliga kandidaterna.

  1. Thomas Tuchel

Den kandidat som nästintill först dök upp i diskussionen. Thomas Tuchel fick lämna Borussia Dortmund efter förra säsongen till följd av interna problem. Han avslutade sin sejour med ett cupguld, men skadan var redan skedd. Den tyske tränarens beteende hade skapat fler ovänner än vänner. Klubbledningen kunde och ville inte längre hantera den ohållbara situationen och gjorde sig därför av med Tuchel.

Med det sagt var det ingen som starkt betvivlade Tuchels faktiska förmåga som fotbollstränare. Tvärtom är han en av de högst ansedda tyska tränarna. Bortsett från viss kritik mot hans ständiga rotering är många som hyllar hans förmåga att kunna få ut väldigt mycket av sina spelare samt utveckla dessa till nya nivåer. Något han visade på i Dortmund och även i hans tidigare klubb Mainz 05.

Bayern har naturligtvis inte varit sena med att höra av sig till Dortmund för att få referenser och mer information kring vad det var som verkligen gick fel där. Tuchel är den enda lediga tränaren på marknaden som Bayern är intresserad av, men frågetecknet är helt klart att han inte lyckades dra jämt i Dortmund. Skulle däremot dessa frågetecken räta ut sig någorlunda i Tuchels fördel, samt att han kan bevisa att han lärt sig sin läxa, är det troligt att Tuchel är den tränare som kommer att sitta på Bayerns tränarbänk från och med nästa omgång i Bundesliga.

 2. Julian Nagelsmann

En annan kandidat som varit på tapeten sedan en lång tid tillbaka är Julian Nagelsmann. Den unge tränaren har redan innan han tog över huvudtränaransvaret i Hoffenheim varit ett namn som Bayern har följt. Intresset har inte svalnat av efter framgångarna i Hoffenheim och det är inte heller ett minus att Nagelsmann är född och uppvuxen i Bayern och själv har öppnat för att en gång få träna klubben.

Vad som är problematiskt när det kommer till Nagelsmann är att han nyligen skrev på en kontraktsförlängning till 2021 med Hoffenheim. Något som betyder att han troligen kommer att kosta en slant för Bayern att köpa loss. Inte heller är det troligt att Hoffenheim kommer att vilja släppa sin guldklimp mitt under brinnande säsong och det finns också viss tveksamhet kring huruvida Nagelsmann själv skulle vilja lämna.

Mycket tyder på att Nagelsmann är klubbens absoluta förstaval, men frågan är om Bayern är villiga att vänta till sommaren på 30-åringen och huruvida han är redo för jobbet. Att Michael Reschke, tidigare teknisk klubbdirektör i Bayern, lämnat har också försvagat korten hos Nagelsmann än aning då Reschke var en av de som tryckte på mest för att få honom till Bayern. Kan klubben få loss Nagelsmann redan nu är han den mest troliga kandidaten, men det är ytterst tveksamt och därför kanske Nagelsmann mister sitt drömjobb och Bayern får förbi sitt förstaval.

3. Jürgen Klopp

Den sista kandidaten som har nämnts är Jürgen Klopp som är något av en favorit för de tyska fotbollsexperterna. Klopp har alltid varit högt ansedd hos rekordmästarna, inte minst i klubbledningen där både Uli Hoeneß och Karl-Heinz Rummenigge avundsvärt sett vilket jobb han gjort för andra klubbar. Det allmänna intresset har inte heller avtagit trots att Klipp lämnat landet.

Just det är också den stora pucken i frågan. Även om många experter pekar ut Klopp som den lämpligaste kandidaten, är chansen försvinnande liten att han skulle vara redo att lämna England och Liverpool för att återvända till Tyskland. Än mindre är chansen att den brittiska klubben skulle låta Klopp lämna bara för att Bayern kom. Tränaren börjar bli varm i kläderna och spelarmaterialet är allt mer utformat efter vad han vill ha.

Klopps stora förmåga att hantera människor är något som skulle behövas under rådande situation. Hans sätt att elda på de stora massorna är något som har saknats i Bayern under en lång tid. Det finns egentligen inte många frågetecken kring Klopp och hade han varit tillgänglig hade han säkerligen varit den hetaste kandidaten att ta över. Nu blir han inte mer än experternas favorit, som möjligen på sikt kan tänkas dyka upp på Bayerns tränarbänk.

Mycket talar för att lösningen kommer att heta Thomas Tuchel i dagsläget. Det är en tvekamp mellan Tuchel och Nagelsmann om jobbet där den förstnämndes tillgänglighet gör honom till favoriten. Bayern vill inte ta in en kortsiktig lösning och har inga planer på att ge Willy Sagnol vidare ansvar. Någon annan tänkbar kandidat finns inte på marknaden och om inte Hoffenheim accepterar att släppa Nagelsmann under de kommande två veckorna, förväntar jag mig att Tuchel tar över Bayern München.

Publicerad 2017-10-03 kl 09:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER