POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
22v

Quaison omgångens spelare och Augustinsson i omgångens lag

Twitter: @fkpohler

Champions League: Tyskland vs. England

Låt oss börja i lottningen till Champions League där det blev en minst sagt intressant lottning för de tyska lagen. Tre dubbelmöten som alla innehåller engelska motståndare. Och chanserna ser minst sagt låga ut för att Bundesliga ska ha fler än ett lag med sig in i nästa omgång av turneringen.

Schalkes chanser mot Manchester City ser jag nästan som helt obefintliga. Visst, det har gått bättre ute i Europa än vad det har gjort i Tyskland, men kvalitetsskillnaden mellan lagen är så stor som den kan bli i en sådan här fas av turneringen. Har svårt att se att Schalke ska har något alls att sätta mot. Siffrorna kanske inte kommer vittna om skillnaden, men prestationen borde göra det. City klara favoriter att gå vidare.

Bayern München får testa sig själva mot Liverpool och Klopp vilket alltid ger en extra dimension. Nog för att Bayern vaknat till liv på sistone och ser bättre ut än på länge, känslan är ändå att Klopps lag är favoriterna i det här dubbelmötet. Bayern är helt enkelt för ojämna just nu för att jag ska kunna se dem som favoriter. Däremot tror jag att det blir två jämna möten och med stor sannolikhet två oerhört intressanta matcher som kommer vara kanon för den neutrale åskådaren.

Sedan har vi i mina ögon den just nu jämnaste tillställningen på förhand mellan Borussia Dortmund och Tottenham. Två klubbar som ligger precis bakom den absoluta toppen men som spelar bra fotboll och har otaliga vassa spelare. Oerhört svårt att sia hur det här ska sluta och just nu ser jag ingen fördel till någon av klubbarna. Även det här ett dubbelmöte som kommer bli svinintressant.

Historiken talar dock för britterna. På 274 matcher i Europa där tyska och brittiska lag ställts mot varandra har Tyskland endast 81 segrar mot Englands 135 (58 oavgjorda). Och i 89 dueller har det tyska laget endast tagit sig vidare 33 gånger. Så historiken talar för England. Ett lag vidare vore bra, två vore fantastiskt. Men det kan lika gärna ta slut för Tyskland i Champions League efter nästa omgång.

Tabelltoppen tätnar

Med Dortmunds överraskande förlust mot Fortuna Düsseldorf och Bayerns seger mot RB Leipzig skiljer det nu ”bara” sex pinnar mellan de förväntade topplagen. Ett avstånd som eventuellt skulle kunna minska ytterligare nu till helgen när Dortmund har Borussia Mönchengladbach (också sex poäng bakom) på besök. Samtidigt har Bayern en långt ifrån enkel bortamatch mot Eintracht Frankfurt där tre poäng inte är givet.

Joshua Kimmich sa att så länge avståndet inte är mer än nio poäng, så finns alla chanser för att Bayern ska kunna ta hem titeln. Jag tvivlar. Sex poäng är rimligt. Tre poäng en no-brainer. Men nio är ett otroligt stort avstånd i en liga som i år inte känns särskilt jämn. Dessutom känns Dortmund väloljat nog att kunna hålla undan det under en intensiv vårsäsong.

Men Bayern måste självklart intala sig själva att man har chansen trots ett sådant avstånd och de har väl alltid någon chans. Vore en fatal miss om det gick miste om titeln i år. Rent ekonomiskt ska ju inget lag kunna konkurrera med Bayern, men bristen på förnyelse har börjat visa sig i klubben. Samtidigt som Niko Kovac haft problem att få ihop laget.

Och på tal om förnyelse är det därför kanske inte konstigt att ryktena om att man vill värva Atletico Madrids världsmästare Lucas Hernandez vaknat till liv. €80-85 miljoner ryktas prislappen ligga på och jag måste säga att det inte alls var vad jag hade trott att de skulle satsa på när de pratade om att värva nya spelare. Konkurrenssituationen i försvaret, bortsett från högerbacksplatsen, ser så pass bra att jag hade förväntat mig en mer offensiv värvning.

Bayern själva förnekar ju inte heller intresset, men vill inte bekräfta att något är på gång. Frågan är vad det betyder för spelare som Mats Hummels och Jerome Boateng som båda haft flyttrykten omkring sig. Boateng till PSG i somras och nu är det Hummels det handlat om. Oavsett utfall visar det att Bayern är villiga att håva upp cash för rätt vad de anser är rätt spelare.

Tedesco out? Herrlich out?

Det bollades upp som en ödesmatch för båda tränarna när Schalke ställdes mot Leverkusen och det var Heiko Herrlichs Leverkusen som gick vinnande ur striden, 2-1. Eventuellt var det inte till någon hjälp då det ryktas att Peter Bosz, ja han som hade några superintensiva månader i Dortmund, är på ingång. Inga dementier från Leverkusens sida på den efter matchen.

För fjolårets succéman Domenico Tedesco börjar det också blåsa snålt. Ungtuppen som tog Schalke till en andraplats börjar nu bli allt mer kritiserad men Schalke håller fast vid honom. Alternativen på marknaden är få men för eller senare kommer Schalke var tvungna att agera. Lite mer tid lär han få, men inte hur mycket som helst. En Europaplats hade alla räknat med den här säsongen.

Glada svensknyheter

Robin Quaison gjorde Mainz båda mål i derbyt mot Frankfurt (2-2) och tog sig in i omgångens lag av tidningen Kicker. Inte bara det, han blev utnämnd till omgångens spelare. Även Ludvig Augustinsson är med i omgångens lag efter en stark insats för sitt Werder Bremen mot Hertha Berlin (1-1). Två spelare som börjar bli rejält varma i kläderna och till sommaren kan vara redo för större uppgifter.

Publicerad 2018-12-20 kl 10:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå