POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Nu måste det väl ändå vara slut på detta?!

Efter veckans knappa cupseger mot Bochum (segermål i den 89:e minuten) reste FC Bayern München till Frankfurt för att möta Niko Kovac forna klubb Eintracht Frankfurt.

Märklig formation

Mittbackarna Lucas Hernandez och Niklas Süle är skadade sedan tidigare, så istället för att spela det naturliga mittbacksparet Pavard och Boateng bestämde sig Kovac för att ställa upp med följande fyrbackslinje (från höger):
Pavard
Boateng
Alaba (naturlig vänsterback)
Davies (omskolad ytter)

Jag förstår inte hur Kovac tänker när han formerar laget på detta sätt i en tuff bortamatch som denna. Känns nästan som att han ville misslyckas.

Mardrömsstart

Jerome Boatengs röda kort efter nio minuter var starten för Bayern Münchens fiaskoartade match.

Schweizerost 🧀

Tränaren Adi Hütter kunde njuta av att se sitt Frankfurt ta en 2-0 ledning efter knappa halvtimmen.

Robert Lewandowski kunde ge Bayern lite hopp när han gjorde sitt första (!) ligamål någonsin i Frankfurt, men det hoppet varade inte länge. Frankfurt startade den andra halvleken med att utöka sin ledning till 3-1 och Kovac kunde sedan bevittna sitt manskap släppa in ytterligare två mål.

Matchen slutade 5-1 och Bayern München har nu släppt in 16 mål efter 10 omgångar i ligan. Rena rama schweizerosten bakåt. Så dåliga siffror har Bayern München inte haft sedan säsongen 08/09 när Wolfsburg vann ligaguldet.

Vart är Bayern München på väg?!

Niko Kovac är nu inne på sin andra säsong som tränare för klubben och jag har fortfarande svårt att se vad han vill. Ett icke existerande försvarsspel och ett idéfattigt anfallsspel. Kovac har levt på individernas enskilda prestationer – såsom Robert Lewandowski och Serge Gnabrys målskörd under året.

Det känns som att Kovac inte kan hantera spelarmaterialet och det i kombination med hans svaga spelidé gör saken ännu värre.

Om man nu ska vara ”djävulens advokat” så kan man säga att Bayern München har haft stora truppförändringar det senaste året och skadeläget hjälper inte – MEN om man tränar Bayern München, Rekordmeister, så finns det inga ursäkter, speciellt inte när man handlar in spelare för rekordsummor inför säsongen.  

Bayern München behöver en ny tränare som har en tydlig vision kring hur laget ska formera sig och spela. Kovac har nu fått sin tid och det är tydligt att han inte kan bära tränarkostymen i Bayern.

Cirkeln sluten?

Niko Kovac första match som tränare för FCB var just mot Eintracht Frankfurt i tyska supercupfinalen. Matchen slutade med ett 5-0 resultat för Bayern München. Nu fick Adi Hütter ge igen – och frågan är om detta var droppen för Bayerns styrelse?

Ödesvecka

Om Kovac överlever helgen så väntar Dortmund nästa helg i ”Der Klassiker”. Ett Dortmund med tränaren Lucien Favre som också har fått utstå en hel del kritik, men i nuläget är han i en bättre sits än sin tränarkollega Kovac.

Kovac får nog packa ner sitt pick och pack om Bayern förlorar stormötet. Jag har verkligen svårt att se hur han skulle överleva den smällen efter alla negativa rubriker.

OM nu Kovac skulle överleva veckan och vinna mot Dortmund så är det bara en tidsfråga innan han får gå. Hans kontrakt går ut sommaren 2021, men jag kan inte i min vildaste fantasi se att Kovac kommer kunna lyckas slutföra sitt kontrakt. Som längst sitter han säsongen ut, men detta skulle också kännas oerhört orimligt.

Publicerad 2019-11-02 kl 19:55

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå