POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Målfest - Timo Werner frestar storklubbarna i Premier League

Twitter: @Keven_Bader

Det senaste året har ryktena kring Timo Werner blivit allt starkare, framförallt i somras när bland annat Bild rapporterade om att den tyske landslagsanfallaren har gjort klart med Bayern München inför säsongen 20/21. Dessa uppgifter stämde dock inte – istället lyckades den nya Rasenballsport Leipzig-tränaren, Julian Nagelsmann, förlänga Werners kontrakt till 2023.

Pangstart💥

Werner visade direkt fin form efter det nykritade kontraktet – sju mål och en assist efter de inledande sex tävlingsmatcherna denna säsong. En positiv våg som även RB Leipzig red på, fem vinster och ett kryss.

Lätt punka💢

RB Leipzigs resultat har nästan gått i linje med Timo Werners prestationer denna säsong – under oktober månad blev det endast ett ligamål för Werner samtidigt som Leipzig gick segerlöst i ligaspelet.


Efter 2-1 förlusten borta mot Freiburg, för en vecka sedan, hade RB Leipzig ett ”krismöte” där både sportchefen Markus Krösche och tränaren Julian Nagelsmann pratade ”klarspråk” med laget – spelarna måste visa mer vilja.

Reaktionen💫

Krismötet gav effekt direkt – RB Leipzig vann fyra dagar senare med 6-1 i cupmatchen mot Wolfsburg. Självfallet var Timo Werner inblandad i poängproduktionen, två mål och två assist.

Efter matchen sa Emil Forsberg detta:

”Vi visade att gamla Leipzig är tillbaka. Det finns ögonblick när saker går lite fel. Då är frågan hur man går vidare. Nu visade vi det. Vi hade ett bra samtal och nu är vi här”.

Hattrick ²⚽️

Forsbergs hade rätt – “det gamla Leipzig” är tillbaka. I ligamatchen tre dagar efter cupvinsten bjöd Leipzig på ett målfyrverkeri när de ställdes mot Robin Quaisons Mainz, 8-0 och Timo Werner var matchens lirare med sina två hattricks – tre mål och tre assist.

Detta betyder att Timo Werner har gjort 13 mål och sex assist på 15 tävlingsmatcher denna säsong. Starka siffror för anfallaren.

Framtiden

I och med Werners nya kontrakt med RB Leipzig har tysken nu en utköpsklausul på 60 miljoner euro – en prislapp som enligt mig är ”låg” med tanke på dagens transfermarknad om man ser till hans ålder, kvalité och potential.

Jag har svårt att se att Werner stannar kvar i Leipzig efter denna säsong, speciellt om han fortsätter på detta spår. Bayern München har varit huvudfavoriter att värva tysken, men vi får se om FCB vill lägga 60 miljoner på Werner med tanke på att deras huvudmål på transfermarknaden är Leroy Sané som sägs kosta runt 100 miljoner euro. Däremot är Jürgen Klopp intresserad av att värva anfallaren och det har även ryktats att Liverpool kan tänka sig värva Werner redan nu i vinter för att sedan låna ut honom direkt till RB Leipzig säsongen ut. Ett transferdrag som Chelsea gjorde förra säsongen med Christian Pulisic och Dortmund.

Tyska Bild rapporterar att Manchester United har haft scouter på samtliga RB Leipzig matcher denna säsong för att hålla ett extra öga på Timo Werner. Känns rätt så givet att United spanar in Werner om man ser till deras anfallsbesättning efter försäljningen av Romelu Lukaku i somras.

Jag gillar Timo Werner och jag hoppas på att han ska ta nästa kliv – det är väldigt viktigt att han väljer rätt typ av tränare och klubb. Med Ole Gunnar Solskjær som tränare för United hade jag hellre sett Werner i Liverpool. Tuffare konkurrens i LFC, men Ole Gunnars lite “luddiga” spelidé tycker jag inte skulle gynna Werner. Liverpools direkta anfallsspel är något som passar tysken bättre.

Problemet med Werner är hans lägsta nivå. När han inte ”kommer in” i matcherna eller spelas ”fel” så kan han verkligen bli helt osynlig – MEN när han når upp till sin högsta nivå så är han en av Europas vassaste anfallare.

Publicerad 2019-11-04 kl 14:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå