POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
32v

Botten mot toppen

Twitter: @Keven_Bader

Nu har vi ännu en härlig fotbollshelg bakom oss och jag tänkte ge er en liten överblick på de höjdpunkter som vi bjöds på inom ramen av den tyska fotbollen.

Bundesliga

Tschüss Favre

Dortmund kickade igång helgens BL-fotboll när de tog emot nykomlingen Paderborn. En match som de flesta trodde skulle bli Dortmunds revansch efter 4-0 förlusten omgången innan mot Bayern München, men så blev det inte. Paderborn tog ledningen efter fem minuter och när första halvleken var slut stod det 3-0 till gästerna. Det såg länge ut som att Paderborn skulle resa hem med tre poäng, men i den 92:e minuten slog lagkaptenen, Marco Reus, till och kunde rädda en poäng till Dortmund. Matchen slutade 3-3.

Dortmunds tränare Lucien Favre ska ha lämnat arenan klockan 1:24 natten mellan fredag till lördag. Ryktet säger att fransmannen kommer sitta på tränarbänken mot Barcelona i veckan och kommande ligamatch mot Hertha Berlin. Återstår att se hur det blir, men oavsett vad så kommer Favre inte överleva vinteruppehållet. Slutet är nära.

Sebastian Andersson slår till igen

Union Berlin tog emot serieledarna Mönchengladbach och precis som för Dortmund tidigare i höst, så förlorade Gladbach mot nykomlingen. Anthony Ujah gav Union ledningen i den första halvleken och i den 92:e minuten satte Sebastian Andersson slutresultatet 2-0. Detta var svenskens 6:e ligamål för säsongen – imponerande målskörd för en spelare som representerar en nykomling.

I och med segern är Union just nu Bundesligas formstarkaste lag på de senaste fem ligamatcherna.

Emil Forsbergs show

Svensken stod för två mål när RB Leipzig vann med 4-1 mot FC Köln. I den första halvleken slog Forsberg in en straff och i den andra halvleken bjöd han på ett läckert frisparksmål. Detta var mittfältarens tredje respektive fjärde mål för säsongen.

Milstolpen

23-åriga Timo Werner spelade sin 200:e ligamatch – därmed blev tysken den yngsta spelaren i BL-historia att nå denna milstolpe.

Bayern München tuffar på

Fortuna Düsseldorf hade ingen chans mot Bayern München. Matchen slutade 4-0 och Hansi Flick kunde fira sin tredje raka seger som FCB-tränare. Förutom vinstsviten har Bayern München även stått för en fin målskillnad på de senaste tre matcherna, 10:0. Värt att notera, detta var säsongens första ligamatch som Robert Lewandowski inte skrev sig in i målprotokollet.

2. Bundesliga

6:e raka ligamatchen utan seger

St. Pauli har det inte lätt just nu. Denna helg förlorade laget med 3-1 mot Aue och förlänger därmed sin segerlösa svit i 2. Bundesliga – sex raka matcher utan seger. Både Sebastian Ohlsson (utbytt i den 67:e minuten) och Viktor Gyokeres startade matchen för Pauli.

Dynamo föll mot toppkandidaten

Dynamo Dresden tog ledningen mot HSV när Alexander Jeremejeff spelade fram lagkaptenen Niklas Kreuzer. Detta räckte dock inte – HSV kvitterade och slog in slutresultatet 2-1 i den 94:e minuten. Linus Wahlqvist byttes in i matchen och spelade 30+ minuter.

Tappad serieledning

Arminia Bielefeld tappade sin serieledning när laget spelade 1-1 mot Sandhausen. Bielefeld ligger nu på en andra plats med samma poäng som serieledarna HSV men med sämre målskillnad. Joakim Nilsson spelade samtliga minuter i matchen för Arminia Bielefeld.

Publicerad 2019-11-25 kl 08:40

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto