Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mästarna ställs mot varandra

Keven Baders Blogg

VM 2014 vann Tyskland, EM 2016 vann Portugal och VM 2018 vann Frankrike – nu ställs mästarna mot varandra i sommarens EM-grupp F.

Frankrike 

Tyskland har inte vunnit en enda gång på de senaste fem matcherna mot Frankrike. Senast de ställdes mot varandra i ett mästerskap var i semifinalen under EM 2016. Antoine Griezmann stod för båda målen den gången.

Annons

Vi får backa bandet hela vägen tillbaka till VM 2014 för att få se Tyskland gå vinnande ur en match mot Frankrike. Matchen slutade 1-0 efter ett nickmål av Mats Hummels och Tyskland gick vidare till semifinal.

Portugal

Portugal är ett motstånd som Tyskland har haft lätt för. Lagen möttes senast under VM-gruppspelet 2014 när Thomas Müller gjorde hattrick och Tyskland vann med 4-0. Dessförinnan har Tyskland vunnit mot Portugal under EM 2012, EM 2008 och VM 2006.

Annons

Om man ser till de senaste 30 åren har Portugal endast vunnit en gång mot Tyskland och det var under EM 2000 när Sérgio Conceição stod för matchens alla tre mål.

Playoff 

Vi vet inte vilket land som kommer bli nummer fyra i F-gruppen, men vi vet är att det står mellan Island – Rumänien och Bulgarien – Ungern. Matcherna kommer spelas den 26 mars och därefter väntar en final för vinnarna den 31 mars (enkelmöte).

Revansch

Den första tanken som slog mig och många andra var att grupp F är en ”mardrömsgrupp”.  Samtidigt kan jag tänka att detta är precis denna typ av grupp som Tyskland behöver efter VM-fiaskot 2018. Jogi Löw har ett par tunga år bakom sig med sitt Tyskland, men jag tror att ”hungern” nu är större än någonsin i truppen. Under VM 2018 var ”hungern” en bristvara i ”Die Mannschaft”, men när de nu kommer möta VM-mästarna Frankrike och EM-mästarna Portugal har de en chans att bevisa sig själva inför hela världen. Att de kommer få spela samtliga gruppmatcher framför hemmapubliken i München kommer sannolikt stärka ”Die Mannschaft” ytterligare. Nu startar resan på riktigt – upp till bevis!

Annons
Publicerad 2019-11-30 20:39

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto