Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Titelstriden lever på riktigt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Vilken Bundesliga-säsong vi bjuds på.

Det går teoretiskt sett inte att titulera någon som mästare i december, men oftast har Bayern München haft ett så stadigt grepp om förstaplatsen så att man har tillskrivit dem titeln. Denna säsong är annorlunda – flera lag levererar fina insatser och bjuder upp till en kamp om titeln.


Toppmötet

Gladbach – Bayern München (2-1)

Det var en oerhört händelserik tillställning där både Gladbach och Bayern München kom till flertal chanser. Bayern München höll i taktpinnen, men det ville sig inte för gästerna. Jag kan göra det lätt för mig och säga så här: Lewandowski nätar inte = Bayern München förlorar. Detta hände förra omgången när Bayern förlorade mot Leverkusen och denna helg blev det en repris när de ställdes mot Gladbach.

Annons

I den 90:e minuten glidtacklade Javi Martinez Marcus Thuram klumpigt i straffområdet och Ramy Bensebaini kunde därmed slå in slutresultatet 2-1 från elva meter.

Jag undrar vad Hansi Flick tänkte när han tog ut startelvan. Varför bänkade han Serge Gnabry och Benjamin Pavard? Två spelare som har haft nyckelroller i laget under hösten. Jag kan inte riktigt få ihop det, om det inte var skadekänningar. Detta val kan ha kostat Bayern München segern.

Annons

Kort sidospår – vänsterbacken Ramy Bensebaini gjorde matchens två mål för Gladbach. Tuff konkurrens för Oscar Wendt.

Han är tillbaka

Dortmund – Düsseldorf (5-0)

Det har varit ett par tuffa veckor i Dortmund, men denna omgång fick BVB-fansen återigen se sitt lag leverera på det sätt som förväntas av dem. Spelare som Thorgan Hazard, Julian Brandt, Marco Reus och Jadon Sancho visade verkligen upp sina bästa sidor och bjöd på ett bländande spel. Engelsmannen Sancho visade under matchen varför han klassas som en av världens största talanger. 19-åringen flöt fram på planen och fick allt att se så enkelt ut – två mål och en assist blev det i denna match. Därmed har han gjort fem mål och två assist på de senaste fyra matcherna. Starka siffror som visar på att Sancho är tillbaka efter höstens formsvacka. Rätt så passande kan man tänka sig nu när transferfönstret i januari närmar sig. Det är just nu mycket snack kring att PL-klubbarna är sugna på att köpa Sancho redan i vinter. Vi får se hur det slutar men en sak är säker, Sancho spelar sin sista säsong i Dortmund.

Annons

Mål på löpande band

RB Leipzig – Hoffenheim (3-1)

Jag har sagt det tidigare och säger det igen – Timo Werner är en av Europas vassaste anfallare.

Annons

I helgens möte slog Werner till med två nya baljor, nummer 18 och 19 för tysken denna ligahöst. Julian Nagelsmann har verkligen lyckats förvalta Werners kvalité på bästa sätt, frågan är bara hur många mål anfallaren kommer göra? I början av säsongen skulle jag aldrig ha trott att jag skulle säga detta, men Lewandowski har fått sig en ordentlig utmanare i skytteligan.

Utmanarna

Förutom de ovannämnda lagen så har vi även tre andra klubbar med i toppskiktet – Schalke, Bayer Leverkusen och Freiburg.

Den största av största eloger ska Christian Streich ha för sina prestationer med sitt Freiburg. Detta är en av de klubbar som har lägst marknadsvärde i Bundesliga men trots det ligger klubben uppe i toppen och slåss om en Europaplats. Jag kommer snart komma med ett mer djupgående  blogginlägg om Streichs resa med Freiburg.

Annons

Både Leverkusen och Schalke är två klubbar som har åkt upp och ned i tabellen de senaste åren men de hör hemma uppe i toppen enligt mig. Jag skulle inte säga att dessa två klubbar slåss om titeln denna säsong, det saknas ett par byggstenar i båda lagen, men det har en fin potential att på längre sikt vara med i titelkampen. Just nu ska de vara där de är och göra det extra svårt för titel-kandidaterna Dortmund, RB Leipzig, Bayern München samt Gladbach.

Annons

Julklapp

Den 57:e upplagan av Bundesliga bjuder verkligen på något utöver det vanliga och det är bara att luta sig tillbaka och njuta av tillställningen. Danke!

Publicerad 2019-12-08 09:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto