Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Transferknaller - Guidettis EM-jakt har börjat

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ännu en svensk i Tyskland, sehr schön!
Att John Guidetti behöver speltid är ingen hemlighet. Svensken har endast fått 150 (!) minuter under bältet från hösten i Alavés – siffror som inte passar en spelare som vill vara en del av en EM-trupp.

Annons

HANNOVER 96 – EN TURBULENT KLUBB

John Guidetti anländer till en turbulent klubb. Senast igår sparkade klubben sportchefen Jan Schlaudrauff för att ”man inte har samma synsätt på framtiden”. Samtidigt kliver Gerhard Zuber in som ny sportchef, en person som bara för några månader sedan hade en rättslig process mot klubben. Dessutom har klubben haft tre olika tränare på knappa året.

TUFF SÄSONG

H96 åkte ur Bundesliga säsongen 18/19 när de landade på en 17:e plats. Under hösten har det inte gått särskilt bra heller för Hannover – endast fem vinster på 18 ligamatcher. Detta har resulterat i att klubben just nu ligger på en 13:e plats, fyra poäng ovanför nedflyttningsplatsen.

SPELTID

Inte så positiva ord hittills om Hannover, men för just Guidetti som behöver speltid så kan detta bli riktigt bra. Klubben spelar vanligtvis med två anfallare, något som ökar chansen för spel för John. Tidningen Bild har även rapporterat att Guidetti kommer vara given i startelvan, något vi får hoppas stämmer.

Annons

SOM HANDEN I HANDSKEN

Med tanke på Miiko Albornoz och Emil Hansson i klubben sedan tidigare så tror jag att integrationen för John kommer gå smärtfritt.

Personligen tycker jag att Guidetti borde leta efter en långsiktig lösning i Tyskland. Hans spelstil och mentalitet passar bra in i den tyska fotbollen.

Det återstår 16 ligamatcher för Hannover denna säsong – lyckas Guidetti spela samtliga matcher och inkassera tvåsiffrigt när det kommer till målskörden så tror jag att flera tyska klubbar kommer knacka på svenskens dörr.

Lämna soliga Spanien och flytta permanent till det anrika fina Tyskland.
Willkommen John Alberto Fernando Andres Luigi Olof Guidetti!

Publicerad 2020-01-17 15:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto