POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Järnhanden tar över

Twitter: @Keven_Bader

Efter sex förluster på de senaste åtta ligamatcherna har nu Fortuna Düsseldorfs tränare Friedhelm Funkel fått sparken. Ersättaren är ingen mindre än Malmö FF:s före detta tränare Uwe Rösler.

POPULÄR

Säsongen 15/16 ledde Marco Kurz Fortuna Düsseldorf i 2.Bundesliga. 26 omgångar in i säsongen låg laget en poäng ovanför nedflyttningsplatsen. Det var då Friedhelm Funkel kom in i bilden och räddade kvar klubben i 2.Bundesliga.

De två följande säsongerna slutade med en stabil 11:e plats och därefter en historisk uppflyttningen till Bundesliga efter ha vunnit 2.Bundesliga. Säsongen 18/19 var blott den andra säsongen i Bundesliga för Fortuna under 2000-talet, en prestation som uppskattades väldigt mycket av både klubben och framförallt fansen. Funkel blev väldigt snabbt omtyckt och så sent som igår kväll fick han utmärkelsen ”årets tränare i Düsseldorf” , detta pga. att ha hållit kvar laget i BL förra säsongen.

TUFF HÖST

Årets säsong har verkligen inte gått Fortuna Düsseldorfs väg – tolv förluster, tre kryss och fyra vinster. Dessutom har laget endast lyckats göra 18 mål på 19 matcher, sämst facit så här långt denna BL-säsong.

RÖSLERS INTÅG

Uwe Röslers första uppdrag i en Bundesliga-klubb och det är svårt att hitta en mycket svårare uppgift. Inte bara att laget ligger sist i Bundesliga, dessutom blir det tufft att kliva in och ersätta en så populär tränare som Funkel.

Under sina år som tränare har Funkel blivit välkänd för att lyfta upp unga spelare och ge dem den första riktiga pushen in i proffslivet. Bland annat tog Funkel “fram” Alexander Meier, Eintracht Frankfurts skyttekung, när han tränade Frankfurt mellan åren 2004-2009.  

Frågan nu är om Röslers ”järnhand” är rätt medicin för Fortuna Düsseldorf? Det är ingen tvekan om att denna vår kommer bli ett stålbad för klubben och då är kanske den hårda och direkta approachen av Rösler exakt det som behövs.

Uwe har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 1,5 år oavsett vilken liga (Bundesliga eller 2.Bundesliga) klubben spelar i.

DÖRREN TILL “FINRUMMET?”

Jag har svårt att se att Fortuna håller sig kvar i Bundesliga denna säsong, men kanske är det just därför Uwe Rösler tar chansen att ta över klubben. Han har ingen press på sig att hålla kvar Fortuna i Bundesliga och om han mot oddsen lyckas säkra kontraktet så kommer han hyllas rejält. Smart val av Rösler – på så sätt har han hittat en dörr till ”finrummet” (Bundesliga) och blir samtidigt aktuell i tysk fotboll.

I presskonferensen när Rösler presenterades var han även väldigt tydlig – “Bundesliga har alltid varit en dröm”, nu är han där.

Röslers första test blir Eintracht Frankfurt – klubben som precis vann mot serieledarna RB Leipzig. Viel Glück Uwe!

Publicerad 2020-01-29 kl 12:51

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå