Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Quaison kliver fram när det behövs som mest

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Robin Quaison är inne i sin starkaste säsong någonsin, sett till målproduktionen. Svensken har nu gjort 11 ligamål på 20 matcher, en oerhört stark bedrift med tanke på att han spelar i ett lag som kämpar om ett nytt kontrakt.

HJÄLTE

Inför dagens match mot Hertha Berlin låg Mainz endast en poäng ovanför kvalplatsen och nu skulle de ställas, på bortaplan, mot nysatsande Hertha Berlin.

Hertha Berlin var det laget som spenderade mest bland topp fem ligorna i Europa under vinterfönstret – bland annat plockade de in den polska anfallaren Krzysztof Piątek från AC Milan och den talangfulla mittfältaren Santiago Ascacíbar från VFB Stuffgart.

Annons

Många i Tyskland trodde att Hertha Berlin skulle ta tre viktiga poäng och börja klättra i tabellen, men så blev det inte. Istället sköt Robin Quaison ner Jürgen Klinsmanns storsatsade lag i bottenstriden.

Bilds rubrik efter matchen “Pinsam hemmaförlust – Klinsmann tillbaka i bottenstriden”

MÅLFARLIG

Jag måste också hylla hur Quaison gör målen idag. Han visar på individuell teknik, styrka, speluppfattning och en enorm kyla. Tre mål som görs på tre helt olika sätt, imponerande.

MAINZ FÅR LITE ANDRUM

Det återstår fortfarande många poäng i potten den här säsongen (13 ligamatcher), men man kan lugnt säga att svensken verkligen har gett Mainz lite andrum. I och med att Union Berlin också vann mot bottenlaget Werder Bremen och Düsseldorf ”endast” kryssade mot Wolfsburg, så har Mainz nu lyckas skapa sig lite marginal ner till kvalplatsen.

Annons

FRAMTIDEN

Quaisons kontrakt går ut 2021 med Mainz och om han fortsätter på detta spår och gör dessutom ett bra EM så tror jag definitivt att flera större klubbar, speciellt i Tyskland, kommer vilja värva svensken.

Vi får hoppas att målskörden fortsätter – just nu är han den näst bästa svenska målskytten ute Europa, efter stekheta Alexander Isak.

Publicerad 2020-02-08 18:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto