Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Chocken – storsatsningen åker på en rejäl smäll

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

I slutet på november (2019) tog Jürgen Klinsmann över jobbet som huvudtränare i Hertha Berlin, interim säsongen ut – NU, cirka 11 veckor senare slänger Klinsi in handduken.

FÖRTROENDE?

Jürgen Klinsmanns inlägg på Facebook kom som en chock i förmiddags – där skrev Klinsmann att han kliver ner från sin post och återvänder till sin gamla roll i Hertha Berlins styrelserum. En chock för den tyska fotbollen där de flesta experter är förvånade över beslutet, även spelarna är chockade.

Orsaken till detta verkar bland annat vara bristande förtroende. I FB-inlägget skriver Klinsmann att man som tränare behöver fullt förtroende från samtliga parter i klubben och detta var något som inte fanns.

Annons

REKORDFÖNSTER

Det är väldigt märkligt att detta avhopp kom precis efter att vinterfönstret stängdes, ett fönster där Hertha Berlin spenderade mest bland topp fem ligorna i Europa.

TRANSFERMARKTS INSTAGRAM

BOTTENSTRIDEN

Det blev endast 10 matcher för Klinsmann i Hertha Berlin:

  • 3 vinster
  • 3 kryss
  • 4 förluster
  • 10:15 i målskillnad

Robin Quaisons hattrick kanske var spiken i kistan för Klinsmanns del?
(Mainz vann med 3-1 på bortaplan mot Hertha Berlin i lördags)

Vi får se vad detta kommer ha för inverkan på klubben. Just nu ligger de sex poäng ovanför kvalstrecket – siktet är inställt på att säkra kontraktet och ladda om inför nästa säsong för att då ta en Europaplats.

Investeraren, Lars Windhorst, som i höstas köpte 49,9% av klubben och tog in Klinsmann i styrelsen har uttalat sig i Bild och sagt att han är väldigt ledsen över detta beslut. Windhorst har även kallat Klinsmanns beteende för barnsligt. Jag är personligen också lite ledsen för att Klinsmann ännu en gång inte lyckades som tränare i Bundesliga – 10 månader i Bayern München (säsongen 08/09) och nu 3 månader i Hertha Berlin. Vi får se om det blir något nytt tränaräventyr inom en snar framtid för 55-åringen.

Annons
Publicerad 2020-02-11 12:46

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto