Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongens dark horse i Champions League

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Ingen har nog missat Julian Nagelsmanns framfart de senaste åren. I somras tog 32-åringen över det storsatsande RB Leipzig och trots den höga pressen har laget nått nya höjder.

Annons

CHAMPIONS LEAGUE

Nagelsmann har redan gjort ett tydlig avtryck i klubben när laget för första gången i klubbens historia avancerade från gruppspelet till CL-slutspelet denna säsong.

Förutom detta har RB Leipzig även visat framfötterna i ligan – endast en poäng bakom serieledarna Bayern München efter 22 ligaomgångar.

HUR LÅNGT KAN RB LEIPZIG GÅ?

Det är alltid svårt att sia om framtiden med tanke på lottningen etc. – MEN ser man till den nuvarande situationen när det kommer till motstånd (Spurs) och truppstatusen i RB Leipzig, så skulle jag verkligen kasta in RBL som en ”Dark Horse” i detta CL-slutspel.

Förutom att Nagelsmann har ett kollektivt starkt lag så finns det mycket spetskvalité i lagdelarna. Mittbacksgiganten Dayot Upamecano som ryktas till flera toppklubbar ute i Europa, nyförvärvet Dani Olmo, Marcel Sabitzer som har blomstrat under Nagelsmann och mångsidige Christopher Nkunku. Längst fram hittar vi också Timo Werner som gör sin bästa säsong någonsin (25 mål, 10 assist på 31 matcher) och lånet Patrick Schick som har kommit igång – två mål och en assist på de senaste tre ligamatcherna.

Annons

Jag skulle kunna lyfta fram och hylla fler spelare, men det som man framförallt ska belysa är hur Nagelsmann har fått fram det bästa hos toppspelarna och samtidigt höjt nivån på det kollektiva-spelet. Starkt försvarsspel i kombination med giftigt anfallsspel – Tysklands motsvarighet till Liverpool, ser man till spelstilen.  

Annons

EMIL FORSBERG?

Som jag skrev i början på året, när Dani Olmo blev klar för RB Leipzig, så var jag snabb med att påpeka att detta var början på slutet för Emil Forsberg i klubben – något som också blir allt mer bekräftat ser man till de senaste veckors speltid. Det har endast blivit 76 minuter för svensken i de senaste fyra ligamatcherna. Ett tydligt tecken på att Forsberg slussas ut. Jag tror dock inte att Forsberg kommer sitta i en frysbox under våren, han kommer få sina chanser, men det blir begränsat med speltid.

Annons

Bra situation för RB Leipzig – Emil Forsberg vill säkert visa upp sin bästa sida för potentiella arbetsgivare när han väl spelar. Detta betyder då att klubben får en högmotiverad spelare med fin spetskvalité, något som kan hjälpa RB Leipzig i resan på att nå nya framgångar i Champions League och ligan.  

VÅREN

Jag tror inte att Leipzig kommer lyfta någon av de stora pokalerna i vår (Bundesliga/Champions League), men jag tror verkligen på att laget kommer fortsätta ta steg framåt. Det skulle inte förvåna mig om vi får se RB Leipzig gå långt i Champions League. I ett dubbelmöte kan mycket hända och har man den kvalitén på planen och bänken som RB Leipzig har så finns det stora möjligheter.

Publicerad 2020-02-18 11:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto