Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Haaland skriver sin egen rekordbok

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Otänkbar, osannolik, ofattbar, obegriplig, omöjlig, absurd, fantastisk, häpnadsväckande, enorm, mirakulös, underbar, fabulös, sagolik, vidunderlig, oerhörd, makalös, enastående, fenomenal – ord som dyker upp när man söker efter synonymer till otrolig. Känns som att superlativen inte räcker till för att beskriva Erling Braut Haaland.

HÖGSTA NIVÅN

Gårdagens match mellan Dortmund och PSG var en av de intensivaste matcher jag har sett på länge – en fröjd att beskåda som “neutral” åskådare. När Dortmund vill så har de en väldigt hög högsta nivå, något vi fick bevittna igår kväll. Det var också flera spelare som utmärkte sig lite extra.

Annons

HAALAND

Som jag nämnde tidigare, det går inte att beskriva 19-åringens nuvarande status. Haaland både försvarar, vinner bollar, öppnar upp anfallsalternativ, löper med boll, nätar – han gör allt. Han är en komplett anfallare som inte visar på några som helst gränser. Enkelt sagt – Haaland går sin egna väg och skriver sin egna rekordbok.

EMRE CAN

Innan gårdagens match kickades igång blev det officiellt att Emre Can skriver på ett kontrakt som sträcker sig till 2024. En övergång från Juventus som sägs ha kostat Dortmund 25 miljoner € – nästan ett rån med tanke på vad BVB får för spelare. Tycker att Raphael Honigstein tweet summerar det väldigt bra:

Emre Can visade igår att han är en klasspelare, en spelare som påminner om de gamla mittfältsgeneralerna – stor, stark, men samtidigt teknisk och kvick för sin storlek. Ännu en värvning som Dortmund kan vara mycket nöjda med.

Annons

AXEL WITSEL

Inte den elegantaste spelaren, men Witsel visar sin styrka mot PSG. Han har en fysisk närvaro och är en skicklig bollvinnare – en nyckelfigur i detta bygge.

JADON SANCHO

Det blev inga ”poäng” (mål/assist) denna gång för 19-åringen, men Sancho visar återigen upp sin spelskicklighet. Han har ett enormt register och han kommer bli sommarens mest eftertraktade spelare på transfermarknaden.

GIOVANNI REYNA

Född 13 november 2002…17-åringen Giovanni Reyna kliver in i CL-matchen mot PSG som om han har gjort det tusen gånger tidigare. Reyna visar upp sin låga tyngdpunkt, teknik och fart. Dessutom spelade han fram till Haalands avgörande mål. Framtiden ser ljus ut.

Annons

RAPHAEL GUERREIRO

Den portugisiska ”allround-spelaren” får inte så ofta den uppskattningen som han förtjänar. Han är en oerhört lojal spelare som gör ett otroligt jobb, både i det defensiva såsom det offensiva. Guerreiro har verkligen hittat formen vid rätt tidpunkt denna säsong – i de senaste fyra ligamatcherna har han gjort tre mål och två assist. En nyttig lagspelare – lik Park Ji-sung från Manchester United. De är inte de största stjärnorna, men sådana spelare som man behöver ha i en trupp om man vill nå långt.

RETURMÖTET

Den 11 mars får vi se när Dortmund tar sig an PSG i Paris, en match som kommer bli väldigt intressant att följa. Tuchels manskap lär ånga på från första sekund, MEN håller Dortmund sitt fokus och förvaltar sin kvalité så är det BVB som vi får se avancera i Champions League.

Annons
Publicerad 2020-02-19 09:01

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto