Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lewandowskis negativa svit -dags att ta nästa kliv

Twitter: @Keven_Bader

Förra veckan skrev jag om säsongens ”Dark Horse” i Champions League, RB Leipzig – nu kliver, enligt mig, en av de stora favoriterna in i årets slutspel, Bayern München.

HANS-DIETER FLICK

Sedan Herr Flick tog över posten i höstas som huvudtränare i Bayern München har laget hittat tillbaka till vinnarspåret:

  • 14 segrar
  • 1 kryss
  • 2 förluster
  • 55:14 i målskillnad

Detta gör Flick till den ”poängstarkaste”  tränaren i Bayern Münchens historia – i snitt 2,53 poäng per match (källa Transfermarkt). Dessa siffror ska man självfallet ta med en nypa salt med tanke på att det endast är 17 matcher, men det är ingen slump att Bayern har hittat rätt under Flick.

ANNONS

VINNA ELLER FÖRSVINNA

Flicks goda arbete har heller inte gått obemärkt förbi. Det sägs att flera klubbar är intresserade att värva den 55-åriga tränaren. Hans framtid i Bayern München är i nuläget oviss. Flick har förtroendet fram till sommaren och sedan kommer styrelsen se över samtliga alternativ, MEN skulle han lyckas i Champions League så har jag svårt att se att han inte får fortsatt förtroende.

ANNONS

Matchen mot Chelsea blir Hansi Flicks nästa stora test – ett test som han har alla förutsättningar att klara av med tanke på truppstatusen.

Ser man till spetsen och bredden i truppen så är det få lag som kan hålla samma nivå. Jag sa inför säsongen att jag ser Juventus som de stora favoriterna till att vinna Champions League, detta på grund av att de har alla ingredienser – bredden, spetsen, rutinen och Ronaldo. Självfallet ska man inte räkna bort Barcelona, Manchester City och Real Madrid, men ser jag till skadeläget och formen så skulle jag bli förvånad om Bayern München inte når en finalplats.

LEWANDOWSKIS NEGATIVA SVIT

För att Bayern München ska nå till finalen måste Robert Lewandowski bryta sin negativa svit. Låter kanske märkligt att nämna Lewy i samma mening som ordet negativ med tanke på årets säsong – 38 mål på 32 matcher. Dock har Lewy något att bevisa – han har inte nätat i CL-slutspelet sedan den 20 februari 2018 (597 minuter sedan). Det är dags för Lewandowski att ta nästa kliv och leda Bayern München till en CL-seger.

ANNONS

Hittar Lewandowski rätt och Bayern München förbättrar sitt försvarsspel så lär vi få se Rekordmeister i Istanbul den 30 maj.

Publicerad 2020-02-25 kl 12:20

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto