Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bundesligalagens historiska start i Europa och den största talangen

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Bundesligalagen har fått en historisk start i Champions League och Europa League-slutspelet: 8 matcher = 8 vinster:

CL:
Dortmund – PSG 2:1
Tottenham – RB Leipzig 0:1
Chelsea – Bayern München 0:3

EL:
Eintracht Frankfurt – RB Salzburg 4:1
Wolfsburg – Malmö 2:1
Bayer Leverkusen – Porto 2:1

Malmö – Wolfsburg 0:3
Porto – Bayer Leverkusen 1:3

Ett av lagen som har avancerat är Bayer Leverkusen – inte det starkaste laget av de tyska, men i Leverkusen finns kanske den största talangen, Kai Havertz.

TYSKLANDS MEST LOVANDE TALANG (?!)

20-åriga Kai Havertz har länge setts som en av ”decenniets” största talanger inom tysk fotboll. Flera fotbollsprofiler har lovordat Havertz, däribland Lothar Matthäus. Den före detta landslagskaptenen har sagt att 20-åringen kan följa hans fotsteg och vinna ”the Best FIFA Men’s Player prize”, precis som Lothar gjorde 1991.

Annons

Trots åldern har Havertz redan gjort 135 matcher för Bayer Leverkusens A-lag och är bland annat bland topp tio yngsta spelare att göra mål i Bundesliga.

Leverkusen-stjärnan beskrivs ofta som någon form av blandning mellan Toni Kroos, Michael Ballack och Mesut Özil – en fin kombo. Havertz har en extrem mognad för sin ålder, väldigt bra blick för spelet och sedan kombinerar han sin längd (1,89) med en fin teknik och bollbehandling.

Annons

FORMEN

I de tre senaste matcherna har Kai Havertz hittat formen – två mål och tre assist. Väldigt passande att pricka formen och leda sitt Leverkusen nu när de både är slutspel i Europa League och laget kämpar om en europaplats i Bundesliga. I helgen väntar en tung match mot RB Leipzig – viktiga poäng som står på spel för Leverkusens CL-dröm.

EUROPA LEAGUE

Idag lottades Bayer Leverkusen mot Steven Gerrards Rangers i Europa League, ett tacksamt motstånd med tanke på att Inter, Sevilla och Manchester United också hade varit en möjlig lott.

Wolfsburg tar emot Shaktar och Eintracht Frankfurt, om de lyckas ikväll mot Salzburg, ställs mot Basel. Inga givna avancemang, men de kunde ha blivit tuffare motstånd.

FRAMTIDEN

Det är rätt så säkert att Leverkusen kommer tappa sin diamant i sommar, frågan är bara vilken klubb som kommer värva honom? Det pratas om Real Madrid, Barcelona, Liverpool och självfallet Bayern München. Just de sistnämnda sägs vara närmast att värva den tyska mittfältaren.  Bayern München ska nämligen ha planer på att satsa på fler tyska spelare och även sälja en hel del mittfältare i sommar (Martinez, Tolisso etc.), något som skulle öppna upp för Havertz.

Annons

En annan fråga är hur hög prislappen kommer bli. Bayer Leverkusen har sagt att de vill ha mellan 120 till 140 miljoner € – något som skulle göra honom till den dyraste tyska spelaren genom tiderna.

Oavsett vad går Kai Havertz en ljus framtid till mötes – Tysklands största talang, jag skriver under på det.

Publicerad 2020-02-28 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto