Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Den tyska fotbollen har bjudit på en hel del denna helg – tänkte härmed ge er en liten överblick på några händelser:

NYA REKORD

Jag har nämnt honom tidigare och hans namn kommer tas upp allt mer frekvent i framtiden – Youssoufa Moukoko. 15-åriga anfallaren har slagit ett nytt rekord i helgen efter att han gjorde två mål mot SC Rot-Weiß Oberhausen U19 för Dortmunds U19. Nu har Moukoko gjort 34 mål på 20 ligamatcher – flest mål i Bundesliga U19-historia.

Han slog även U17-rekordet, 50 (!) mål på 28 matcher.

KAI Havertz är också ett vältjänt namn i bloggen. Bayer Leverkusens 20-åriga mittfältare slog Bundesligarekord när han gjorde sitt 30:e ligamål i helgen. Han är den yngsta spelaren att uppnå denna milstolpe.

Sist men inte minst måste Jadon Sancho nämnas. 19-åringen har nu gjort 16 assist denna ligasäsong. Han är den första engelsmannen som har lyckats göra så många assist i ligaspel sedan Frank Lampard säsongen 2004/2005.

SVENSKMÅL

Sebastian Andersson nätade för tredjeligamatchen i rad. Nu har landslagsanfallaren gjort 11 ligamål och är endast ett mål bakom Robin Quaison i skytteligan. Om de (Andersson/Quaison) lyckas hålla sig kvar bland topp tio i skytteligan när säsongen summeras är det första gången sedan säsongen 2007/08 att en svensk spelare är med. Då var det Markus Rosenberg som gjorde 14 ligamål för Werder Bremen (plats 4).

VIKTOR Gyökeres gjorde sitt sjätte mål för säsongen när St. Pauli kryssade mot Sandhausen, 2-2, i 2.Bundesliga.

TOPPSTRIDEN

BAYER Leverkusen demolerade Eintracht Frankfurt i helgen efter att bland annat Kai Havertz gjorde en assist och ett mål. I och med segern (4-0) är Leverkusen för tillfället på en fjärdeplats (CL-plats) i Bundesliga.

RB Leipzig kryssade för andra ligaomgången i rad. Denna gång blev det 0-0 mot Wolfsburg. Detta poängtapp betyder att laget är nu på en tredjeplats i ligan. Emil Forsberg fick starta matchen, men byttes ut i den 60:e minuten.

DORTMUND vann derbyt (2-1) borta mot Gladbach. Det blev inget mål för Erling Braut Haaland, men han bjöd på sin andra assist i BVB-tröjan.

BAYERN München gjorde det som behövdes, men inte mer. En 2-0 seger mot Augsburg efter mål av Thomas Müller och Leon Goretzka. Därmed har FCB nu ryckt i toppen och leder ligan med fyra poäng framför Dortmund.

BOTTENSTRIDEN

ROBIN Quaisons Mainz tog emot Uwe Rösler Düsseldorf – oerhört viktigt ”toppmöte” i bottenstriden. Inför matchen låg Mainz precis framför Düsseldorf med fyra poäng och inget ändrade sig heller efter 90 minuter. Slutresultatet blev 1-1.

WERDER Bremen såg ut att ta tre livsviktiga poäng mot Hertha Berlin. Bortalaget ledde med 2-0 efter knappa sex minuters spel, men Hertha Berlin kom igen. Matchen slutade 2-2.