Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Här är de profilstarka spelare som har utgående kontrakt

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Det är en hel del spelare som har utgående kontrakt i Bundesliga. Nedan tar jag upp sex profilstarka spelare som befinner sig i den situationen just nu.

MARIO GÖTZE (27)  – DORTMUND

Allt pekar på att Mario Götze har gjort sin sista säsong i Dortmund. På grund av skador och olika sorters magbesvär har mittfältaren de senaste åren haft det tufft. När han väl har varit frisk har han dessutom fått begränsat med speltid under nuvarande tränaren Lucien Favre.

Annons

I vintras ryktades det om att Jürgen Klinsmann ville värva Götze till Hertha Berlin, men frågan är om Hertha fortfarande är intresserade av att värva honom nu när Klinsmann inte är kvar.

Personligen hoppas jag på att den tyska VM-hjälten hittar en ny klubbadress och lyckas få fart på sin karriär igen. Götze är endast 27 år och förhoppningsvis har han sina bästa år framför sig.

CHARLES ARANGUIZ (30) – BAYER LEVERKUSEN

Den chilenska landsmannen Aranguiz kom från klubben Sport Club Internacional (Brasilien) år 2015 och har sedan dess varit en viktig A-lagsspelare i Leverkusen. Enligt Kicker ska Leverkusen erbjudit mittfältaren ett nytt kontrakt och sportchefen Rudi Völler sa i vintras att han är optimistisk om en eventuell förlängning. Vi får se om Aranguiz tackar ja då han sägs vilja återvända till Sydamerika.

Annons

OSCAR WENDT (34) – BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

2011 anlände Oscar Wendt från FC Köpenhamn till Borussia Mönchengladbach. Sedan dess har svensken varit klubben trogen och spelat sammanlagt 268 matcher. Sett till utländska spelare är Wendt den som har spelat flest matcher i Gladbachs historia och generellt sett är det endast 23 spelare som har spelat fler, mäktigt!

Annons

Wendt har sagt att det är IFK Göteborg som gäller om han lämnar Gladbach, men i en intervju med Kicker sa han att hans drömscenario är att avsluta sin karriär i den tyska klubben.

Det återstår att se vad som händer – Wendt är i alla fall tydlig med att han har minst 1-3 år kvar som spelare.

Annons

SALOMON KALOU (34) – HERTHA BERLIN

De flesta kommer nog ihåg Kalou från tiden i Chelsea där han bland annat vann både Premier League och Champions League. Sedan säsongen 14/15 har han burit Herthas färger.

Denna säsong har han fått väldigt begränsat med speltid och under Klinsmanns korta tillvaro fick han till och med träna med juniorerna. Med största sannolikhet lär 34-åringen lämna klubben i sommar.

Annons

LUKASZ PISZCZEK (34) – DORTMUND

Piszczek är ännu en trotjänare vars kontrakt går mot sitt slut. Den polska försvararen har varit i Dortmund sedan 2010 och har nästintill hela tiden varit given i startelvan.

Trots att PSG:s högerback Thomas Meunier sägs vara klar för Dortmund till kommande säsong har Dortmunds sportchef, Michael Zorc, bekräftat att klubben och Piszczek diskuterar att förlänga kontraktet. Ingen förlängning är officiell ännu, men då Piszczek har använts på samtliga positioner i försvaret känns det som ett bra val av BVB att behålla honom – en användbar truppspelare.

Annons

NURI SAHIN (31) – WERDER BREMEN

Dortmund, Real Madrid, Liverpool – mittfältaren Nuri Sahin har ett par riktiga stora klubbadresser på sitt CV. Men på grund av skador blev det aldrig som han nog hade tänkt sig.

De senaste två säsongerna har Sahin varit i Bremen, men med tanke på att klubben just nu ligger på en nedflyttningsplats och Sahins kontrakt går ut till sommaren tror jag att han kommer söka sig en ny adress.

Annons
Publicerad 2020-03-20 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto