POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

David Alabas farväl(?)

Twitter: @Keven_Bader

Efter att ha varit i klubben sedan 2008 är nu David Alabas framtid i Bayern München osäker.

NY AGENT

Alabas kontrakt med Bayern München går ut sommaren 2021 och det har börjat spekuleras mer och mer om den 27-åriga österrikaren kommer stanna i München eller inte. Något som spär på ryktena kring Alabas eventuella Bayern-exit är att han enligt uppgifter har anlitat en ny agent, Pinhas “Pini” Zahavi. Den 76 år gamla agenten har bland annat Neymar och Robert Lewandowski i sitt spelarstall.

Låt oss blicka tillbaka till vad Zahavi gjorde för Lewandowski:

I maj 2018 gick Zahavi ut och sa att hans klient, Lewandowski, vill ha en ny utmaning i sin karriär. Det mesta pekade då på att målkungen skulle flytta från Bayern München, men så blev inte fallet – istället förlängde Lewy sitt kontrakt med Bayern München.

Med denna lilla tillbakablick vill jag understryka att agentbytet inte måste handla om att Alaba vill byta klubb utan lika gärna kan vara ett försök att få det bästa möjliga kontraktet med Bayern München.

KONKURRENS

På grund av säsongens långtidsskador på Lucas Hernandez och Niklas Süle har den tidigare givna vänsterbacken, Alaba, fått kliva in som mittback. Samtidigt som Alaba har agerat MB har Alphonso Davies visat framfötterna och tagit ett hårt grepp om vänsterbackspositionen (skrev om Davies resa för en vecka sedan (LÄNK)).

Frågan är: Startar Alaba om samtliga spelare är friska?

Ingen lätt fråga att svara på – Lucas Hernandez är Bayern Münchens rekordvärvning (80 miljoner €), Niklas Süle ses som en given startspelare för både Bayern och det tyska landslaget och 19-åriga Alphonso Davies framfart har nästintill varit felfri.

Om jag säger så här – jag tror att Bayern München vill förlänga med David Alaba med tanke på hans kvalitéer och hans historik med klubben, MEN skulle en annan klubb lägga ett bra bud och Alaba är nyfiken på att lämna så tror jag att en flytt kan bli av.

NY KLUBBADRESS

Flera storklubbar sägs vara intresserade av David Alaba, bland andra: Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Manchester City m.m. Jag tror att Manchester City vore det bästa alternativet eftersom att:

  • Pep Guardiola gillar David Alaba från tiden i Bayern München. Pep gillar spelare som är bollskickliga, smarta och kan agera på flera positioner och just detta kan Alaba.
  • City har haft stora skadebekymmer i försvaret (vänsterback och mittbackspositionen)
  • I landslaget spelar Alaba i det centrala mittfältet vilket är hans favoritposition. Under Peps tid i Bayern fick han även agera i några matcher på den positionen och kanske kan han få det även i City.

I nuläget skulle jag säga att Bayern München inte behöver vara rädda för att förlora Alaba. Det skulle absolut vara ett tråkigt tapp för dem speciellt med tanke på hans historik med klubben och den förmågan han sitter på, MEN han har redan vunnit allt med klubben. Spelartruppen är också tillräckligt stark för att kunna tappa honom utan någon ”större” skada och dessutom skulle man nog få en liten peng för honom.

För Manchester Citys del skulle Alaba höja dem oerhört mycket – på pappret skulle de vara mer kompletta.  

Publicerad 2020-03-24 kl 09:43

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto