Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Spelaren som blev president i den anrika klubben - vad väntar nu?

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

För fem år sedan avslutade den 29-årige Marcell Jansen sin professionella fotbollskarriär och idag är han både klubbpresident och ordförande i styrelsen för Hamburg SV.

SPELARKARRIÄR

Borussia Mönchengladbach 1 juli 1993 – 1 juli 2007
Bayern München 1 juli 2007- 27 augusti 2008
Hamburg SV 27 augusti 2008 – 7 juli 2015*

Annons

*Efter säsongen 14/15 ville HSV inte förlänga kontraktet med Jansen och han bestämde sig då för att avsluta sin professionella karriär trots att han var skadefri och hade flera erbjudanden på bordet. Den 30 januari 2018 återvände Jansen dock till fotbollsplanen och spelade för HSV:s III-lag i tyska femte divisionen.  

PRESIDENT

Säsongen 17/18 hände något som aldrig hade hänt tidigare – HSV åkte ur Bundesliga och skulle för första gången i klubbens historia spela i 2.Bundesliga. Detta sågs framförallt som ett resultat av en misskött klubb och långvariga problem i ledningen som lett till att det inte fanns någon trygghet i vare sig tränarstaben eller spelartruppen.

I januari 2019 röstades Marcell Jansen med god marginal fram till ny klubbpresident. Hans målsättning var och är fortfarande tydlig: att leda HSV tillbaka till Bundesliga. Detta mål var HSV mycket nära att nå våren 2019. Klubben låg på plats två (uppflyttningsplats) när det återstod fyra ligamatcher av säsongen, men laget förlorade tre av dessa och missade därmed uppflyttningen.

Annons

KLUBBENS MÄKTIGASTE PERSON

Igår blev det officiellt – Bernd Hoffmann lämnar sin post som ordförande för HSV:s styrelse och klubbpresidenten Marcell Jansen tar sig även an denna roll. Detta ses i tysk media som positiva nyheter för HSV då Hoffmann har varit en av huvudfigurerna i ledningens konflikter.  


STARTEN PÅ EN NY POSITIV ERA (?)

Marcell Jansen är väldigt populär i HSV-kretsen. Miljardären tillika investeraren Klaus-Michael Kühne är ett extra stort fan. Kühne äger 20,6% av HSV och hade ingen bra relation med den före detta styrelseordförande Bernd Hoffmann. Med Jansen som både ordförande för styrelsen och klubbpresident kan det hända att Herr Kühne lägger in en extra stor peng i HSV för att de ska kunna etablera sig i Bundesliga igen. Detta kan alltså vara starten på en ny positiv era i HSV:s historia.

Annons

LIGASTATUS

För tillfället ligger HSV på tredje plats (kvalplats) i 2.Bundesliga, sju poäng bakom serieledarna Armina Bielefeld där svenskarna Joakim Nilsson och Oscar Linnér lirar.

Om årets säsong återupptas i dess ursprungliga form och HSV slutar på en kvalplats kan de teoretiskt sett möta rivalerna Werder Bremen i en play off-match. Bremen ligger fyra poäng under kvalplatsen med en match mindre spelad.

Det återstår att se hur det blir – oavsett vad är det spännande att följa storklubbens utveckling!

Publicerad 2020-03-29 19:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto