Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rekordmannen tackar för sig

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Det har länge varit känt att slutet närmar sig för den 41(!)-åriga Claudio Pizarro – efter säsongen lägger han skorna på den berömda hyllan.

REKORDEN

Den 12 september 1999 gjorde den då 20-åriga anfallaren sitt första Bundesliga-mål och assist när Bremen vann med 5-0 mot 1.FC Kaiserslautern.

Detta var startskottet på en fantastisk karriär som skulle prägla den tyska fotbollen många år framöver. Sammanlagt har det blivit:

  • 487 Bundesligamatcher
  • 197 mål
  • 76 assist
Annons

Pizarro är den utländska spelare som gjort flest ligamatcher i Bundesliga, näst flest mål (endast Lewandowski har fler, 227) och tredje flest assist (bakom Ribery och Ze Roberto). ”Piza” är också den äldste målskytten någonsin i Bundesliga (40 år sju månader 15 dagar) och den bäste målskytten i Werder Bremens historia (153 mål).

BREMEN – BAYERN

Trots att Claudio Pizarro har återvänt till Werder Bremen hela fyra gånger under sin karriär så är det Bayern München som han har representerat flest gånger (317 vs. 327 matcher). Det är också i München som han har vunnit nästan alla sina titlar.

Annons

  • 6 Bundesligatitlar
  • 6 DFB-Pokal (tyska cupen)titlar
  • 5 andra titlar

Den Peruanska anfallaren var en del av Bayern Münchens lag när de vann trippeln, d.v.s. ligan, cupen och Champions League säsongen 12/13.

SLUTET

Jag håller tummarna för att det kommer vara möjligt att avsluta årets BL-säsong trots det rådande läget så att Claudio Pizarro får ett värdig avslut på sin magiska karriär. Om säsongen tas upp igen i dess ursprungliga form finns det en risk att Pizarros sista match kan bli en play-off match. Teoretiskt skulle Bremen kunna hamna på en kvalplats – vore det inte mäktigt om fallet blir så och Pizarro avslutar sin karriär genom att skjuta Bremen till ett nytt Bundesliga-kontrakt?! En minst sagt dramatiskt avslutning och ett fint tillfälle att hylla anfallaren extra mycket, något han förtjänar. 

Annons

FRAMTIDEN

När det kommer till vad han ska göra efter spelarkarriären har Pizarro redan bestämt sig – han återvänder (igen) till Bayern München. Denna gång ska han bli en ambassadör för klubben. Hans före detta lagkamrat och vän, Giovane Élber, sägs ha lockat in honom i den rollen. 

Avslutningsvis bjuder jag på ett härligt klipp där vi får njuta av Pizarros verk. Ta hand om er alla – Frohe Ostern!

Publicerad 2020-04-10 09:31

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto