Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

De fem mest kända tyska brödraparen

Keven Baders Blogg
Fotbollslördag Europa: Lazio - Juventus
Lazio
Juventus
STREAMA PÅ LÖRDAG
Fiorentina - Milan
Fiorentina
Milan
STREAMA PÅ LÖRDAG
Real Madrid - Athletic Club
Real Madrid
Athletic Club
STREAMA PÅ SÖNDAG

Twitter: @Keven_Bader

GÖTZE

Anledningen till att Götze är ett välkänt efternamn inom fotbollsvärlden är framförallt Mario (27) som sköt VM-guldet till Tyskland 2014 och var en av de större talangerna i början på 10-talet. Sammanlagt har det blivit 229 ligamatcher för Mario i Bundesliga – 156 i Dortmund och 73 i Bayern München.

Lillebror Felix (22) valde till en början en väg som liknade Marios. Under sina första ungdomsår spelade han i Dortmund för att sedan flytta till Bayern München. Han slog aldrig igenom i München och gick därför vidare till Augsburg som bosman 2008 var han spelar än idag.  

Felix och Mario har en tredje fotbollsbroder som heter Fabian (29). Fabian nådde inte samma höjder som sina yngre bröder men spelade för Dortmund, Mainz och Bochums II-lag för att säsongen 14/15 avsluta sin karriär i 3.Liga-laget Unterhaching.

Annons

KROOS

Den mest kända Kroos-brodern Toni (30) behöver nog ingen större introduktion. Real Madrid-mittfältaren började sin fotbollskarriär i Greifswalder FC vilket är den klubb hans far Roland är huvudtränare för idag. Därefter bar det av till Rostocks ungdomsakademi var han stannade i fyra år innan han år 2006 värvades till Bayern Münchens U19-lag. Toni lånades under ett och ett halvt år ut till Bayer Leverkusen och därefter slog han igenom i Bayern Münchens A-lag. Resten är historia – fyra Champions League titlar, tre Bundesligatitlar, en La Liga-titel, ett VM-guld och så vidare.

Precis som Mario Götze har Toni en bror som heter Felix. Felix (29) gjorde exakt samma resa som sin storebror och började i Greifswalder FC för att sedan gå till Rostock. Istället för att därefter gå till Bayern München stannade dock mittfältaren Felix kvar i Rostock och representerade A-laget i 29 matcher innan han gick till Werder Bremen. Efter cirka 150 matcher för Bremens I och II-lag bar det av till Union Berlin där han spelar än idag tillsammans med Sebastian Andersson.

Annons

KHEDIRA

Även i denna familj spelade storebrodern för det tyska guldlaget 2014. Mittfältaren Sami Khedira (33) startade i laget TV Oeffingen innan han 1995 värvades till VFB Stuttgart efter att ha blivit scoutad av klubben i en ungdomsturnering. I Stuttgart spelade han sedan fram till 2010 och under denna tid vann han tillsammans med laget ligaguldet säsongen 06/07. Efter ett för Samis del lyckat VM 2010  värvades han till Real Madrid.Innan mästerskapet hade Sami gjort ett par inhopp i det tyska A-landslaget, men eftersom att Michael Ballack skadade sig i FA-cupfinalen 2010 fick Sami ta den tyska landslagskaptenens plats. Sami tog chansen och resten är historia. En mans död är en annans bröd. Precis som Toni Kroos hann Sami vinna det mesta med Real Madrid innan han 2015 gick till Juventus där han spelar än idag.

Annons

Rani Khedria (26) har även han gjort som sin storebror. Han började i lokalföreningen TV Oeffingen innan han gick till VFB Stuttgart. 2014 gick Rani till RB Leipzig där han senare blev lagkamrat med svensken Emil Forsberg. 2017 bytte Rani till Augsburg där han spelar än idag tillsammans med Felix Götze.

Sami och Rani har också en bror som heter Denny. Denny är inte professionell spelare, men han är sina bröders agent.

BENDER

Tvillingbröderna Sven och Lars Bender (30) kan vara svåra att skilja på. Båda bröderna spelade i TSV Brannenburg Jugend innan de gick till SpVgg Unterhaching Jugend och därefter TSV 1860 München U19. Båda representerade också A-laget 1860 München, men därefter gick de skilda vägar. Säsongen 09/10 gick Sven till Dortmund och Lars till Bayer Leverkusen. Sven spelade fram till säsongen 17/18 i BVB innan han fördes samman med sin bror i Bayer Leverkusen. Kan tvillingbröderna vara fotbollsvärldens mest välkända tvillingar inom fotbollsvärlden?

Annons

BOATENG

Apropå framgångsrika – bröderna Boateng skulle nog kunna klassas som de mest framgångsrika fotbollsbröderna i modern tid. Bröderna Neville (Gary och Phil) skulle kanske kunna rankas högre med tanke på antal titlar (47 vs 26). Samtidigt har Jérôme en VM-titel vilket ingen av bröderna Neville har. Dessutom har bröderna Boateng fler titlar i olika lag och länder.

Annons

Båda bröderna fick sitt genombrott i Hertha Berlin innan storebror Kevin-Prince (33) bytte i början på 2007 till Tottenham. Samma sommar gick Jérôme (31) till Hamburg och därefter till Manchester City var han var lagkamrat med John Guidetti. Efter bara en säsong i City gick Jérôme till Bayern München var han spelar idag.

Annons

Brorsan Kevin-Prince har som de flesta vet fler klubbadresser på sitt CV.

Prince har inte lika många titlar som lillebror Jérôme, men han har ändå haft en händelserik karriär hittills med både en Serie A-titeln med Zlatan och AC Milan, engelska cuptiteln med Robbie Keane och gänget och nu nyligen La Liga-titeln med Barcelona.

Det finns självfallet fler tyska syskon inom fotbollens ramar, men om man ser till modern tid är dessa de allra mest kända. Vi får se vilka syskonpar som kommer att bjuda på spännande fotbollsresor i framtiden.

Publicerad 2020-04-12 14:28

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto