Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Grönt ljus – Bundesliga tillbaka. Vad händer nu?!

Keven Baders Blogg

Twitter: Keven_Bader

🇩🇪Idag godkände den tyska regeringen med Angela Merkel i spetsen DFL:s förslag på att återuppta spelet i Bundesliga och 2.Bundesliga från och med mitten maj.

STARTDATUM

Det mesta lutar mot att ligorna kommer börja den 16 maj, dock har regionerna (Bundesländer) Bremen och Rheinland-Pfalz sagt nej till det förslaget för att de anser att deras respektive lag, Werder Bremen och Mainz, inte är redo för spel tills dess. Detta ska ha varit en av anledningarna till varför Merkel inte gav ett specifikt startdatum idag, enligt Bild – istället ska ligaförbundet lösa ”konflikten” och bestämma när ligorna ska starta. Ligaförbundet ska presentera startdatumet och spelschemat imorgon.

Annons

KARANTÄN

Inför premiären av återstarten ska samtliga lag sättas i en form av ”träningslägerskarantän”. Huvudsyftet är att minska smittorisken och även ge spelarna möjlighet till att träna intensivare inför kommande matcher. Spelarna har nämligen fram tills förra veckan endast tränat i små grupper. 

DOMINOEFFEKT (?!) 

Det är nog ingen hemlighet att toppligorna (Serie A, La Liga och Premier League) kommer följa omstarten i Tyskland väldigt noggrant. Skulle allt gå enligt plan så kommer detta (förhoppningsvis) vara startskottet för fotbollens återkomst!

Annons

ANSVAR 

Tysklands och Bayern Münchens lagkapten Manuel Neuer uttrycker det väldigt bra i en artikel han skrev i ”Frankfurter Allgemeine” inför dagens besked: 
 
”Hela världen kommer att titta på oss. Vi bär på ett enormt ansvar som vi måste vara medvetna om.”

Jag hoppas innerligt att samtliga parter inom den tyska fotbollen kommer följa DFL:s dokument till punkt och pricka – ett felsteg kan i det här läget vara förödande. Tyska regeringen har nu gett fotbollen en chans, låt oss hoppas att den förvaltas på bästa möjliga sätt. 

Publicerad 2020-05-06 17:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto