POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

Hela världen tittar – upp till bevis

Twitter: @Keven_Bader

Planen är skriven, granskad och godkänd. Dagen som DFL (tyska ligaförbundet) har jobbat för är nu här; Idag spelas tysk fotboll igen.

GRUNDEN ÄR LAGD

Att säga att hela världen kommer rikta sin blick mot Tyskland idag är nog inte en överdrift. Nu när den tyska fotbollen kickar igång igen efter coronas intåg kommer varje litet fotsteg iakttas med spänning.

Frågan är om DFL:s väldokumenterade plan kommer att fungera? Ett 51 sidor långt dokumentet ligger till grund för återstarten och i torsdags kom DFL tillsammans med de 36 proffsklubbarna i Bundesliga och 2.Bundesliga överens om fem ytterligare punkter:

  • Fem byten får genomföras under resterande säsong
  • DFL:s riktlinjer kring hygien är nu juridiskt bindande
  • Om möjligt ska säsongen genomföras innan den 30 juni, men senast någon gång i början/mitten av juli
  • DFL har makten att ändra vilken ort matcher spelas på om hälsomyndighetens restriktioner leder till att ett lag ej kan spela på sin hemarena
  • DFL får bestämma slutdatum för denna säsong samt startdatum för säsongen 20/21. Dessutom har ligaförbundet möjlighet att flytta på transferfönstrets period i sommar och vinter

I nuläget är det omöjligt att svara på om denna plan kommer lyckas, men det går i alla fall att konstatera att mycket arbete har lagts ner för att komma fram till där vi är idag. DFL har lagt grunden – nu är det upp till samtliga parter inom den tyska fotbollen att följa det som har bestämts.

OENIGA

Vad händer om säsongen måste avbrytas?

DFL la fram förslaget att den aktuella tabellen ska avgöra vilka lag som åker ur ligorna och vilket lag som ska krönas till vinnare. Detta förslag tyckte klubbarna inte om. Det har skapats två läger kring denna fråga. Det ena lägret vill hålla ett nytt möte nästa vecka för att diskutera hur man ska agera vid ett eventuellt avbrott och det andra lägret vill vänta med att ta ett sådant beslut innan det är aktuellt. Det återstår att se hur det blir.

ANSVAR

Manuel Neuer var väldigt tydlig häromveckan när han sa att den tyska fotbollen har ett stort ansvar nu. Det som sker under de kommande dagarna i Tyskland kommer att påverka hur resterande toppligor ser på en återstart för deras del.

NY FOTBOLL

Det är ingen tvekan om att fotbollen inte kommer vara sig lik den närmaste tiden med tanke på alla åtgärder som måste tas och speciellt de tomma läktarna. Det lär ta tid innan fansen får fylla arenorna med sin underbara sång. Tills dess får vi ta det för vad det är och glädja oss åt att fotbollen ändå rullar igen!

PS: Har du inget lag att följa i Bundesliga – läs då mitt senaste blogginlägg där jag går igenom samtliga lag. Jag har dessutom gjort en statusuppdatering kring skador och avstängningar inför nypremiären.

Publicerad 2020-05-16 kl 09:17

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto