Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Historiskt dåliga siffror – 39 år lång svit går mot sitt slut (?)

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Senast Werder Bremen inte spelade i Bundesliga var säsongen 80/81. Sedan dess har klubben spelat 39 raka säsonger i högsta ligan, en svit som hänger på en skör tråd.

LIGASEGRARE

Det är nog inte många som kommer ihåg eller vet att Werder Bremen är ett av fem lag som har vunnit Bundesliga under 2000-talet.

Kan du nämna samtliga fem lag som har vunnit Bundesliga sedan säsongen 2000/01? Skriv i kommentarsfältet nedan.

Säsongen 03/04 vann Werder Bremen välförtjänt ligan framför Bayern München med sex poängsmarginal. Werder stod för flest gjorda mål (79) och näst minst insläppta (38) efter 34 spelade ligamatcher.

Annons

Anfallsduon Ailton och Ivan Klasnić var två nyckelfigurer i det då ligavinnande Bremen. En annan person som bör nämnas i dessa sammanhang är klubbikonen Thomas Schaaf. Tränaren Schaaf spelade hela sin fotbollskarriär i Werder Bremen innan han sadlade om för att bli tränare och ledde både U17 och U19-laget innan han den 10 maj 1999 fick rollen som huvudtränare i Bremen. Under hans 14 (!) år långa period som huvudtränare var klubben för det mesta, med vissa undantag, med och slogs om en Europaplats. De senaste åren har dock Werder Bremen varit ett mittenlag som oftast har en dålig höstsäsong och sedan en fantastisk vårsäsong, fast detta har vi inte fått se denna säsong.  

STATUS

Igår förlängdes Werder Bremens negativa hemmasvit efter 1-4 förlusten mot Bayer Leverkusen. ”Die Grün – Weißen” har inte vunnit på hemmaplan i ligaspelet sedan den 1 september 2019, tio raka segerlösa hemmamatcher nu. Detta är historiskt dåliga siffror för klubben som nu blickar mot nedflyttningen.

Annons

HÄNGMATCHEN

Frågan är om Bremen kan säkra kontraktet och förlänga sin 39 år långa svit i Bundesliga?! I nuläget ser det inte så ljust ut med tanke på formen och poängskörden, men det som kan ge Bremen hopp är hängmatchen mot Eintracht Frankfurt. Innan Bremen tar emot Eintracht så ställs man mot Freiburg, Gladbach och Schalke – inget enkelt schema. Samtidigt som Bremen måste plocka poäng för att ha någon chans att säkra nytt kontrakt måste Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf tappa poäng. Fortuna i sin tur har heller inte ett så tacksamt schema – de ska bland annat möta Bayern München, RB Leipzig och Dortmund.

AUGUSTINSSON

Tyvärr har vi endast fått se Ludwig Augustinsson i åtta ligamatcher den här säsongen och det beror på alla hans skador som han har dragit på sig. Trots skadorna lär intresset för svensken fortfarande vara stort. När Augustinsson väl har spelat har han alltid levererat. En pålitlig ytterback som är bland de bättre i ligan. Hans kontrakt går ut sommaren 2022, men jag har svårt att se att Ludwig spelar ut sitt kontrakt. En flytt i sommar känns inte omöjlig oavsett om Bremen lyckas säkra kontraktet eller inte.

Annons

Vad tror du – vilka klubbar åker ur Bundesliga och vilket lag måste kvala? Jag tror att Paderborn och Düsseldorf åker ur och Werder Bremen får kvala.  

Publicerad 2020-05-19 16:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto