POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3d

Sökandet är över – här är Tysklands nya anfallsstjärna

Twitter: @Keven _Bader

20-åriga Kai Havertz har länge ansetts vara Tysklands största talang och under denna återstart av Bundesliga visar han hela världen varför han har fått den “stämpeln”.

KOMPLETT

När man tittar på Kai Havertz är det svårt att se några brister. Trots sin längd (1,89) har han en otroligt fin rörlighet och bollkänsla. Han är inte den snabbaste spelaren (inte långsam heller), men han kompenserar det genom att läsa av spelet och placera sig på rätt plats vid rätt tidpunkt.

UTVECKLING

Som 11-åring (2010) gick Kai Havertz från Alemannia Aachen till Bayer Leverkusens ungdomsverksamhet. Som 17-åring (+126 dagar) gjorde han sin Bundesligadebut i Leverkusens A-lag. Därmed var han, fram tills i måndags*, den yngsta spelaren i klubbens historia när det kommer till ligaspel i Bundesliga.

*I måndags tog 17-åriga (+15 dagar) Florian Wirtz den ”utmärkelsen” från Havertz.

Något som har pushat Havertz utveckling är utan tvekan den regelbundna speltid han har fått i ligan, trots sin ringa ålder:

  • 1453 minuter 17 år
  • 2144 minuter 18 år
  • 2894 minuter 19 år
  • 1939* minuter 20 år

POSITION

Kai Havertz är framförallt en offensiv central mittfältare som mår bäst när han involveras i spelet så mycket som möjligt. Han har i flera matcher också utgått ifrån en högerytterposition.

I de senaste tre ligamatcherna har Havertz fått agera falsk nia då lagets anfallsstjärna, Kevin Volland, har varit skadad. Siffrorna talar sitt tydliga språk när det kommer till hur bra det har gått – fyra mål och en assist på tre matcher. Ännu ett bevis på Havertz mångfald.

TYSKLANDS NYA ANFALLSSTJÄRNA

Tysklands landslagstränare Jogi Löw har nog full koll på Kai Havertz framfart och jag hoppas att han låter honom få chansen att spela som falsk nia i ”Die Mannschaft”.

Sedan Miroslav Klose slutade i landslaget har Tyskland sökt efter en rättmätig ersättare. Nu är sökandet över. Förstå mig inte fel – jag vet att Klose och Havertz är två helt olika spelartyper, men Havertz som falsk nia i dagens Tyskland skulle vara som handen i handsken. Det är perfekt att ha en sådan bollskicklig och smart anfallare på topp som kan fördela bollarna till Leroy Sané, Serge Gnabry eller Timo Werner. Dessutom kan han även gå i djupet, något som han gjorde i dagens match mot Gladbach.

Tyskland har ett lyxproblem när det kommer till mittfältsspelare och på detta sätt skulle Löw kunna använda sig av Havertz briljans samtidigt som han kan spela mittfältarna Leon Goretzka, Toni Kroos, Joshua Kimmich eller Ilkay Gündogan.

Oavsett hur Jogi väljer att ställa upp sin tyska elva så kommer vi få se mycket mer av den fina Havertz. Lothar Matthäus sa att Havertz är en Ballon d’Or vinnare i framtiden – det skriver jag under på!

Publicerad 2020-05-23 kl 17:23

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto