Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Framtida kaptenen - det här är Tysklands viktigaste spelare

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

2 juli 2015 anlände en 20-årig lovande mittfältare till München – fem år senare är han den mest givna spelaren i både klubblaget och landslaget. Nu har han med en magisk aktion avgjort ligan och skjutit titeln till Bayern München.

ARVTAGAREN TILL LAHM

När Joshua Kimmich anlände till Bayern München säsongen 15/16 från RB Leipzig roterades han mellan positionerna DM, CM, CB och HB. Det var länge oklart var Kimmich skulle spela regelbundet med tanke på konkurrensen, men säsongen 17/18 var hans position i laget gjuten, nämligen som högerback. Han blev arvtagaren till den forne klubb/landslagskaptenen Philipp Lahm. En uppgift som Kimmich klarade galant, särskilt på grund av hans enorma skicklighet att läsa av spelet och stå på rätt plats vid rätt tidpunkt.

Annons

Under två säsonger var det inget snack om att Kimmich skulle spela högerback i Bayern München och i det tyska landslaget. Med hans fina passningsfot fick laget en naturlig uppspelspunkt och dessutom stod Kimmich för flera assist – sammanlagt 36 (!) under två säsonger.

Annons

MITTFÄLTSGENERALEN

Efter Tysklands VM-fiasko 2018 tog Joachim Löw (Tysklands landslagstränare) beslutet att plocka tillbaka Kimmich från högerbackspositionen till det centrala mittfältet. Detta är ett beslut som Löw inte har haft anledning att ångra. Kimmich är nämligen den spelare som har spelat samtliga minuter i landslagsdressen sedan dess.

Annons

”Kimmich skapar en symmetri framför backlinjen.” Det sa Löw efter Tysklands EM-kvalmatch mot Nordirland. Det låter kanske lite luddigt, men det som menas är framförallt att Kimmich tillför så enormt mycket till spelet – både i det defensiva som det offensiva spelet. Han är enkelt sagt en mittfältsgeneral, spindel i nätet.

FRAMTIDA KAPTENEN

Joshua Kimmich beskrivs som en enorm vinnarskalle, en perfektionist ut i fingerspetsarna. Han tar gärna på sig mycket ansvar och vill leda sitt lag till framgång. I Bayern München är han redan en av ledargestalterna i omklädningsrummet trots sin unga ålder (född 1995).

När Manuel Neuer lägger skorna på hyllan i både klubblag och landslaget så är bindeln redan säkrad. Den tillhör Joshua Kimmich – Tysklands viktigaste spelare.

Publicerad 2020-05-26 20:30

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto