POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
4v

Jakten på supertalangen - vem vinner dragkampen?

Twitter: @Keven_Bader

Jakten på supertalangen  – vem vinner dragkampen?

Det har länge skrivits om Kai Havertz, men de senaste veckorna har snacket kring supertalangen intensifierats i media. I och med tyskens fina prestationer har allt fler toppklubbar börjat visa sitt intresse för den mångsidige spelaren. Men frågan är vilken klubb Havertz väljer och när han går?

ÖVERGÅNGSSUMMAN

På grund av coronakrisen och dess inverkan på klubbarnas ekonomi har transfermarknaden fått anpassa sina priser något. När det kommer Havertz ska prislappen dock förbli densamma, i alla fall om man lyssnar på Bayer Leverkusens sportchef Rudi Völler. Klubben begär fortfarande cirka 1 miljard kronor för supertalangen, något som de underströk när de nekade Real Madrids bud på 800 miljoner kronor, enligt Sport Bild. I Reals deal skulle till och med Havertz få spela kvar kommande säsong i Leverkusen innan han skulle ansluta till Real Madrid sommaren 2021.

BESLUTET

Kai Havertz har varit tydlig – han är redo att ta nästa steg. Sport Bild rapporterar att tysken vill ta ett beslut om sin framtid senast i augusti, oavsett om en flytt blir av denna sommar eller nästa.

KLUBBARNA

De klubbar som sägs vara mest intresserade av tysken just nu är Real Madrid, Manchester United och Bayern München.

Real Madrid:I Real skulle han få tuff konkurrens. Zidane har just nu ett dussintal spelare till sitt förfogande i både mittfältet och anfallet. ”Luckan” som jag ser är den centrala anfallspositionen. Karim Benzema blir inte yngre (32, fyller 33 senare i år) och hans kontrakt går ut sommaren 2022. Under återstarten av Bundesliga har Kai Havertz bevisat att han har de färdigheter som krävs att spela som ”falsk 9”.

Manchester United:I United skulle Havertz med största sannolikhet utgå från en högerytterposition. Detta är en position som han har spelat på tidigare. Jag tror att tysken skulle få en större roll i den engelska storklubben än i Real Madrid med tanke på nuvarande trupper. Frågan är bara om Manchester United hellre väljer tysken än Jadon Sancho (Dortmund) som också spelar på ytterpositionen och kostar ungefär lika mycket.

Bayern München:Storklubben i Tyskland har länge varit intresserad av supertalangen. De senaste rapporterna säger att Bayern München vill vänta med att värva Havertz till sommaren 2021 då klubben denna sommar kommer lägga allt fokus på att värva Leroy Sané från Manchester City. Kicker har skrivit att Thiagos val kring förlängning kan vara en nyckel i Havertz-affären. Spanjorens kontrakt går ut 2021 och Kicker menar att om Thiago förlänger med Bayern München kommer det bli svårt för klubben att värva Kai Havertz.

Ser man till ”spelarprofilen” Kai Havertz tycker jag att det vore ett tjänstefel av Bayern München att inte värva honom, men tittar man på Bayerns nuvarande trupp så ser jag ingen given plats för Havertz. Robert Lewandowski är given i anfallet och han har ett kontrakt till 2023. Gnabry, Coman och eventuellt Sané roterar på ytterpositionerna och i mittfältet hittar vi i nuläget Kimmich, Goretzka, Thiago, Tolisso och Müller m.m.

MITT VAL

Det är ett oerhört svårt val, men i nuläget skulle jag säga att Kai Havertz borde gå på Manchester United-spåret. Där skulle han få mest speltid och även kunna vara en nyckelfigur i en storklubb som siktar på att återvända till den absoluta toppen.

Det viktigaste är att han får spela regelbundet så att han får möjlighet att nå sin fulla potential, allt annat vore tragiskt. Det återstår att se vad han väljer – om Bilds rapportering är rätt så har vi svaret senast i augusti!

Publicerad 2020-06-06 kl 08:54

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto