Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dyraste värvningen någonsin – han kan lämna efter knappa 20 matcher

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Våren 2018 vann Lucas Hernandez Europa League-titeln med Atletico Madrid. Knappa månaden efter detta lyfte han VM-pokalen med sina lagkamrater i Frankrike och sommaren 2019 blev han Bayern Münchens dyraste värvning någonsin. Allt såg väldigt lovande ut för försvararen, men sedan han anlände till München har det inte gått som han eller någon annan hade tänkt sig.

SKADOR

Det blev nio matcher i början av säsongen 19/20 innan Hernandez drog på sig en allvarlig ankelskada. Skadan höll 24-åringen borta från spel fram till början av februari och när han återvände var truppsituationen en annan än när han blev skadad.

Annons

KONKURRENS

Bayern München har haft en del skador denna säsong. Förutom Lucas Hernandez har även mittbackskollegan Niklas Süle dragit korsbandet och missat den största delen av säsongen.

När Hans-Dieter Flick tog över posten som huvudtränare för Bayern München (i höstas) var både Hernandez och Süle på skadelistan. Därmed var den tyska tränaren tvungen att justera försvarslinjen, något som ledde fram till Alphonso Davies nya roll som vänsterback och David Alabas mittbacksposition. Både Davies och Alaba har gjort det så bra så att Hernandez frånvaro inte har stört Bayern München. När fransmannen var redo för spel fanns det inte något ”behov” av honom i en startelva. Detta är grunden till varför Hernandez endast har startat tre av de senaste tio ligamatcherna.

Annons

När Niklas Süle kommer tillbaka lär Hernandez situation bli ännu tuffare. Süle är given som mittback och kommer därför med största sannolikhet bilda mittbackspar med Alaba som har blivit den nya försvarsgeneralen under Flick. Davies och Pavards ytterbackspositioner är gjutna, så den enda positionen för Hernandez är då på bänken – en plats som inte passar klubbens dyraste spelare. 

Annons

KONTRAKTSFRÅGAN

Det finns dock en ”livlina” för Hernandez. David Alabas kontraktsförhandlingar med Bayern München har inte gått som planerat. Österrikarens kontrakt går ut 2021 och enligt hans representanter är parterna inte överens än. Bayern München har varit tydliga – de vill förlänga med Alaba. Det återstår att se om de kommer överens. Skulle Alaba inte förlänga finns det plötsligt en plats för Hernandez, nämligen bredvid Süle i mittbackslåset.

Annons

FÖRSÄLJNING

Om Alaba förlänger med Bayern München så anser jag att Hernandez är ”överflödig”. Förstår mig inte fel, Hernandez är en grym spelare, men man kan inte ha en spelare med hans prislapp och lön på bänken, det känns dumt och onödigt.

Enligt fransk media ska PSG vara intresserade av att värva Hernandez som ersättare till Thiago Silva. Skulle Bayern München få ett bra bud så tycker jag verkligen att de ska bita i det sura äpplet och sälja fransmannen. Ibland blir det inte som planerat, men det behöver inte betyda att det inte är bra. Jag skulle säga att Bayern München har kommit fram till en ”försvarslösning” som är klubbens bästa på många år.
Pavard – Süle – Alaba – Davies

Publicerad 2020-06-15 14:12

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto