POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
2v

30:e ligatiteln – Bayern München går in i en ny era

Twitter: @Keven_Bader

I och med kvällens seger mot Werder Bremen har Bayern München säkrat sin 30:e ligatitel (29:e Bundesligatitel) vilket är deras åttonde raka ligatitel i följd. De kan dessutom ha skickat ner Werder Bremen till 2.Bundesliga och i så fall bryter de Bremens 39 år långa svit i Bundesliga.*Fun fact: Werder Bremen är det lag som har flest Bundesligamatcher (1898) – på plats två hittar vi Bayern München (1872).

DOMINANS

Trots interna problem och dåliga resultat lyckas Bayern München gång på gång hitta rätt och i slutändan lyfta ”Die Meisterschale” i München. Att vinna år efter år trots mindre bra spel visar på en viss karaktär. Vinnarkulturen är en del av deras DNA. Sedan kan man inte blunda för deras ekonomiska muskler som gör det möjligt för dem att plocka spelare från den allra högsta ”hyllan”.

NY ERA

Efter att Pep Guardiola lämnade klubben (år) som huvudtränare var jag under en period osäker på Bayern Münchens vägval. De hade t.ex. svårt att hitta rätt tränare.

Först NU med Hans-Dieter Flick känns det som att klubben har hittat rätt. Flick har en enorm erfarenhet när det kommer till den inhemska fotbollen i Tyskland men även den internationella fotbollen. Han har dessutom en förmåga att hantera spelarna på ett väldigt bra sätt. Han är omtyckt i truppen samtidigt som han inte tappar sin trovärdighet och plats som huvudtränare. Han för ständigt en dialog med ledargestalterna i laget och försöker tillsammans hitta de bästa alternativen för klubben.  

 

SPELARTRUPPEN

Bayern München har en oerhört bred och spetsig trupp. Med veteranerna Thomas Müller, Robert Lewandowski, Manuel Neuer och Jerome Boateng sitter de på en enorm rutin samtidigt som de har starka ledare i David Alaba och Joshua Kimmich. Detta i kombination med unga lovande spelare såsom Alphonso Davies och Joshua Zirkzee ger dem en välbalanserad trupp. Framtidsplanerna ser också lovande ut – de vill stärka laget med Leroy Sané och eventuellt Kai Havertz. Två av Tysklands största spelare.

Det finns dock några frågetecken. Bayern München måste lösa kontraktssituationen med David Alaba. Lyckas parterna komma överens om en förlängning har klubben säkrat en viktig pusselbit i lagbygget. Thiagos situation är också osäker med tanke på att hans kontrakt går ut 2021, men jag anser att hans ”vara eller icke vara” i klubben inte är lika vital som Alabas. Thiago är en av världens bästa på sin position, men med tanke på Kimmich, Goretzka och eventuellt en Kai Havertz är Thiago inte lika viktig för Bayern.

BÄST I VÄRLDEN

Det är få lag som kan mäta sig med Bayern Münchens bredd och spets. Fortsätter klubben på den inslagna vägen så är den internationella ”fotbollstronen” inom ett rimligt avstånd.

Sedan 90-talet är det endast Ottmar Hitzfeld som har lett laget som huvudtränare längre än tre år i rad (1998-2004). Jag tror att klubben skulle må bra av en långvarig tränare och Hansi Flick är i mina ögon rätt person att leda klubben in i en ny framgångsrik era.

Publicerad 2020-06-16 kl 22:25

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto