Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ödesmatch - klassisk klubb nära nedflyttning

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Jag har tidigare nämnt att Werder Bremens 39 år långa svit i Bundesliga hänger på en skör tråd. Deras situation har inte blivit bättre. 

SVENSKMÖTET

Idag klockan 15:30 ställs Werder Bremen mot sin direkta bottenkonkurrent Mainz. Förutsättningarna är tydliga: Bremen måste vinna om de vill ha någon som helst chans att hålla sig kvar i Bundesliga. Uppgiften är dock inte lätt – de ställs mot Mainz som de förlorade mot i höstas med 5-0. En svensk som var i centrum i den matchen var Robin Quaison. Landslagsmannen stod för tre av Mainz sammanlagda fem mål. Quaison är Mainz bästa målskytt denna säsong (12), men i de senast sju ligamatcherna har det blivit noll mål. Svensken petades för andra gången denna säsong när Mainz vann med överraskande 2-0 mot Dortmund i veckan. Det återstår att se om Quaison får starta i eftermiddag. 

Annons

En annan svensk som också kan spela i denna tillställning är Ludwig Augustinsson. Augustinsson har haft en tuff säsong pga skadebekymmer. Även han var bänkad i veckan när Bremen förlorade med 1-0 mot ligamästaren Bayern München. 

INTE I EGNA HÄNDER

Som ni såg på tabellen ovan så har Bremen inte riktigt sitt öde i egna händer. Skulle Werder Bremen vinna idag, samtidigt som Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf vinner mot Augsburg, är Bremen fortfarande på nedflyttningsplatsen inför den sista omgången. 

I den sista omgången ställs Bremen mot Köln och Fortuna Düsseldorf möter Union Berlin. 

Ni hör – det kommer bli en rafflande avslutning på säsongen. Det kan mycket väl bli Robin Quaison som bryter Werder Bremens 39 år långa svit i Bundesliga. 

Publicerad 2020-06-20 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto