POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
3v

Ödesmatch - klassisk klubb nära nedflyttning

Twitter: @Keven_Bader

Jag har tidigare nämnt att Werder Bremens 39 år långa svit i Bundesliga hänger på en skör tråd. Deras situation har inte blivit bättre. 

SVENSKMÖTET

Idag klockan 15:30 ställs Werder Bremen mot sin direkta bottenkonkurrent Mainz. Förutsättningarna är tydliga: Bremen måste vinna om de vill ha någon som helst chans att hålla sig kvar i Bundesliga. Uppgiften är dock inte lätt – de ställs mot Mainz som de förlorade mot i höstas med 5-0. En svensk som var i centrum i den matchen var Robin Quaison. Landslagsmannen stod för tre av Mainz sammanlagda fem mål. Quaison är Mainz bästa målskytt denna säsong (12), men i de senast sju ligamatcherna har det blivit noll mål. Svensken petades för andra gången denna säsong när Mainz vann med överraskande 2-0 mot Dortmund i veckan. Det återstår att se om Quaison får starta i eftermiddag. 

En annan svensk som också kan spela i denna tillställning är Ludwig Augustinsson. Augustinsson har haft en tuff säsong pga skadebekymmer. Även han var bänkad i veckan när Bremen förlorade med 1-0 mot ligamästaren Bayern München. 

INTE I EGNA HÄNDER

Som ni såg på tabellen ovan så har Bremen inte riktigt sitt öde i egna händer. Skulle Werder Bremen vinna idag, samtidigt som Uwe Röslers Fortuna Düsseldorf vinner mot Augsburg, är Bremen fortfarande på nedflyttningsplatsen inför den sista omgången. 

I den sista omgången ställs Bremen mot Köln och Fortuna Düsseldorf möter Union Berlin. 

Ni hör – det kommer bli en rafflande avslutning på säsongen. Det kan mycket väl bli Robin Quaison som bryter Werder Bremens 39 år långa svit i Bundesliga. 

Publicerad 2020-06-20 kl 12:17

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto