POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
6v

Skadan som sparade Bayern München en halv miljard kronor

Twitter: @Keven_Bader

Det har pratats länge om denna övergång: nu är dagen här och Leroy Sané är klar för Bayern München.

SKADAN

Förra sommaren var Sané-övergången nästan i hamn. Tyskens korsband drogs dock av i en match för Manchester City som han egentligen inte skulle spela.

Enligt The Athletic skulle Riyad Mahrez spela mot Liverpool i Community Shield-matchen förra augusti, men den algeriska landslagsmannen hade fått en nässpray av sina landslagsläkare ett par veckor tidigare i afrikanska mästerskapet. Eftersom Citys läkarstab inte visste vad nässprayen innehöll valde klubben att stoppa Mahrez från spel för att säkerställa att han inte bröt mot dopningsreglerna. Hade Mahrez kommit till spel är det mycket möjligt att Sane hade stannat på bänken och aldrig råkat ut för skadan och därmed genomfört sin övergång till Bayern München.

FÖRHANDLINGSSTYRKA

Förra sommaren pratades det om en övergångssumma på cirka 1,2 miljarder kronor, nu har dock Bayern München lyckats förhandla ner priset till cirka hälften. Detta beror självfallet främst på att tyskens kontrakt med Manchester City går ut nästa sommar. Bayern München har dessutom varit kyliga och sagt att de inte kommer lägga mer än 500 miljoner kronor och om City inte går med på det nu så kommer de värva honom som bosman i januari.

Återigen har ”Rekordmeister” spänt musklerna och visat på en stark förhandlingsstyrka.

VIKTIG PUSSELBIT

Leroy Sané kommer kliva in i Bayern München som en av de bäst betalda – endast kaptenen Manuel Neuer och anfallsstjärnan Robert Lewandowski tjänar bättre (knappt under 20 miljoner € per år). Detta är ett tydligt tecken på att Sané är en viktig pusselbit i klubbens långsiktiga bygge. Sané är endast 24 år gammal och jag är säker på att han kommer tillföra en hel del till klubben. Tillsammans med landslagskamraten Serge Gnabry kommer han springa längst Bayern Münchens kanter. Sedan har Bayern München även Kingsley Coman till förfogande – detta visar på vilken enorm bredd klubben besitter.

LANDSLAGET

Denna övergång kommer inte bara gynna Bayern München utan också det tyska landslaget. I och med Sanés intåg i FCB spelar nu sex viktiga nyckelspelare i samma klubb – Manuel Neuer, Niklas Süle, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Serge Gnabry och Leroy Sané. Det blir ett kärt återseende för Sané och Goretzka som känner varandra sedan årskurs 5 då de gick i samma fotbollsskola: ”Schalke-Schule Berger Feld”.

Jag är spänd på att följa Sanés utveckling och hoppas att han nu förblir skadefri. Sané lär vara sugen på att visa vad han går för och vara en del av ett Bayern München som når nya höjder och ett tyskt landslag som söker revansch nästa sommar i EM.

Publicerad 2020-07-03 kl 10:59

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto