Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Time to shine” för Emil Forsberg - finalplats i sikte

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

Jag var väldigt tidigt inne på att Emil Forsbergs framtid i RB Leipzig är nära sitt slut, men nu verkar det istället som att svensken har gjort en ”comeback”.

HYLLNINGARNA

Både sportchefen Markus Krösche och tränaren Julian Nagelsmann har hyllat svensken de senaste veckorna. Inför kvällens CL-match mot Atletico Madrid har Nagelsmann sagt följande till Kicker:

”Forsberg ger ett väldigt bra intryck, bland det bästa sedan jag kom hit. Han är som gjord för sådana här matcher (CL-matchen mot Atleti).”

Sportchefen Krösche sa för ett par veckor sedan till Bild att de kommer satsa fullt ut på Forsberg under kommande säsong. Även svensken har sagt att han ”inte är färdig” med RB Leipzig. En ordentlig U-sväng med tanke på vad som diskuterades i våras. En stor anledning är självfallet corona och en efterföljande striktare budget, men även att Forsberg har slitit på träningarna och visat att han fortfarande är att räkna med.

Annons

Med tanke på det som Nagelsmann och Krösche har sagt så är sannolikheten stor att Forsberg får starta den viktiga matchen mot Diego Simeones Atletico Madrid. Detta blir i så fall ett ypperligt tillfälle för honom att efter ett par tunga säsonger visa fotbollsvärlden att han fortfarande har det i sig.

DARK HORSE

Sett till slutspelsträdet kan jag verkligen föreställa mig att Julian Nagelsmanns RB Leipzig tar sig hela vägen till finalen.

Självfallet är tappet av målkungen Timo Werner som har gjort 34 mål på 45 matcher denna säsong tungt. Men samtidigt kan tappet öppna upp för att Forsberg kan ta plats i startelvan. RBL har gott om offensiva skickliga mittfältare:

  • Nkunku
  • Sabitzer
  • Olmo
  • Forsberg

Med lite omstrukturering kan Nagelsmann utnyttja denna styrka och endast spela en anfallare på topp. Detta i kombination med ett stark försvar som leds av mittbacksgiganten Dayot Upamecano tror jag kan leda till att de slår samtliga lag som står i vägen för en finalplats. Kicker tror på följande elvor ikväll:

Annons

Det återstår att se hur Nagelsmann formerar sitt lag, men detta är verkligen en chans för både klubben och Forsberg att utmana om den största klubbpokalen som finns där ute.

Publicerad 2020-08-13 11:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto