Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Det satt långt inne, men nu är tronen säkrad!

Keven Baders Blogg

Twitter: @Keven_Bader

  • Ligatitel nummer 30 CHECK
  • Tyska cupen (DFB-Pokal) nummer 20 CHECK
  • Champions League-titel nummer 6 CHECK

SLÄKTEN ÄR ALLTID VÄRST

Att Hansi Flick  gjorde en ändring inför finalen från de tidigare matcherna visar på en alldeles särskild fingerspitzengefühl – han bytte in Coman och tog ut Perisic. Den före detta PSG-spelaren hade en uppgift och det var att göra livet surt för högerbackens Kehrer och det gjorde han verkligen. Han var nära att lösa en straff i den första halvleken och i den andra halvleken avgjorde han matchen genom att nicka in bollen bakom Keylor Navas. Jag unnar fransmannen att få avgöra en CL-match mot sin ex-klubb efter all kritik han har fått utså för hans poängsvaga insatser.

Annons

THIAGO

Jag sa inför matchen att jag hade tagit Kimmich tillbaka till mittfältet och Pavard som HB på Thiagos bekostnad. Flick valde slutligen att inte spela en matchotränad Pavard och lita på sin spanska magiker och oj så rätt det var. Thiago, som med största sannolikhet kommer gå till Liverpool nu, gjorde en otrolig match. Han visade på rutin, ett lugn och öppnade flera gånger om upp PSG:s försvarslinje. En oerhört stark sista match i FCB-tröjan, sehr schön!

Annons

MANUEL NEUER

Den tyska målvaktsgiganten har pendlat i prestationen de senaste åren och många i Tyskland har velat se Ter Stegen kliva förbi Neuer i det tyska landslaget, MEN sett till årets säsong och speciellt de senaste matcherna visar Neuer att han är långt ifrån färdig med sin karriär. Både i matchen mot Lyon och i dagens final mot PSG bjöd Neuer på några svettiga räddningar, unglaublich. Inget snack om saken vem som är nummer 1 i Tyskland och världen (?!).

Annons

SKYTTEKUNGEN

Det blev inget mål i finalen, men med sina 55 mål på 47 tävlingsmatcher har Robert Lewandowski vunnit samtliga skytteligor som han har deltagit i denna säsong:

  • Bundesliga (34 mål)
  • DFB-Pokal (6 mål)
  • Champions League (15 mål)
Annons

HANS-DIETER FLICK

Jag har sagt det om och om igen, men säger det igen. Det Hansi Flick har lyckats med är väldigt imponerande. När Niko Kovac förlorade mot Eintracht Frankfurt med 5-1 i höstas var klubben på “intensivavdelningen”. Ingen trodde då att Bayern skulle lyfta samtliga titlar, men Flick löste det. Han gav nyckelspelarna självförtroende och hela laget tydliga instruktioner. Men  framför allt gav han dem mod och glädje. 

Bayerns vinner inte bara allt utan vinner också med klass:

  • 36 tävlingsmatcher
  • 33 segrar
  • 1 kryss
  • 2 förluster
  • 115:26 i målskillnad

Hansi Flicks era har börjat på bästa möjliga sätt – nu börjar nästa uppgift; att försvara tronen.

Annons
Publicerad 2020-08-23 23:29

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto