POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
1v

Så ska Lampard spela med Havertz

Twitter: @Keven_Bader

Slutligen är sommarens följetong avslutad – Kai Havertz är nu en Chelseaspelare.

REKORDÖVERGÅNG

I och med flytten till Chelsea är Kai Havertz den dyraste tyska spelaren genom tiderna. Tidigare i somras slog Timo Werner det tyska rekordet när han gick till just Chelsea för 53 miljoner euro, men nu har alltså Havertz gått om sin klubbkamrat. Enligt Kicker och Bild ska Chelsea betala 80 miljoner euro, samt 20 miljoner euro i olika bonusar (sammanlagt 100 miljoner €). Samtidigt rapporterar The Guardian och BBC att Chelsea betalar 80 miljoner € ink. bonusar. Finns inget officiellt uttalande från Bayer Leverkusen eller Chelsea – återstår att se vilket pris som stämmer.

  • Kai Havertz: Från Bayer Leverkusen till Chelsea 80/100 miljoner euro
  • Timo Werner: Från RB Leipzig till Chelsea 53 miljoner euro
  • Leroy Sané: Från Schalke till Manchester City 52 miljoner euro
  • Mesut Özil: Från Real Madrid till Arsenal 47 miljoner euro
  • Leory Sané: Från Manchester City till Bayern München 45 miljoner euro

FAKTARUTA

Namn: Kai Lukas Havertz
Född: 11 juni 1999
Födelseort: Aachen (Tyskland)
Längd: 1,89 m
Vikt: 82 kg
Naturlig fot: Vänsterfotad
Sponsor: Nike
A-lagsmatcher: 150 (Bayer Leverkusen)
A-lagsmål: 46
A-lagsassist: 31
Landskamper i A-laget: 7 (debut 9 september 2018)

POSITION

Sett till Kai Havertz historik är det tydligt att den nu 21-årige tysken kan spela på flera positioner. För att få ut det bästa av honom anser jag dock att man borde spela honom i det offensiva centrala mittfältet.

Havertz mår som bäst när han är involverad i så mycket som möjligt. Med sin förmåga att läsa av spelet och sin skickliga passningsfot är Havertz den perfekt offensiva spelfördelaren.

I Chelseas lagbygge skulle jag därför sätta Havertz strax bakom anfallaren Timo Werner. Tillsammans skulle de kunna skapa ett perfekt samarbete – Havertz suger åt sig bollarna och passar sedan till Werner som löper i djupled. I och med yttrarnas löpstyrka (Hudson-Odoi och Pulisic) har Havertz dessutom andra alternativ när det kommer till djupledspassningarna vilket kommer bli svårt för motståndarna att försvara sig mot. Eftersom Havertz kommer få agera i det centrala fältet med två mittfältare bakom sig kommer man även utnyttja hans målfarlighet. Under 2020 gjorde Havertz 15 mål och 8 assist på 24 matcher.

SVAGHET

Havertz har en hög lägstanivå. Trots sin storlek besitter han en explosivitet och fin teknik både med och utan boll. Frågan är hur han kommer hantera pressen i CFC-tröjan. Trots sin unga ålder har han redan representerat Bayer Leverkusen i 150 tävlingsmatcher, men detta är ju en klubb som han är uppfostrad i och därför känner sig väldigt trygg i. Kommer han kunna hantera den enorma pressen utifrån nu när han anländer till en ny klubb som en rekordvärvning?

Min magkänsla säger att Havertz är redo för denna uppgift och att detta är början på en framgångsrik saga för Lampards nya bygge. Vad tror ni?

Publicerad 2020-09-05 kl 08:57

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto